Michiel Eijsbouts

In het Duits getolkt

Luister deze aflevering op:

Deel deze aflevering op:

Michiel Eijsbouts in Elektra Podcast

Michiel Eijsbouts

Michiel Eijsbouts over zijn slechtste shows, over getolkt worden in het Duits, prins Bernhard, zijn mislukte poging tot stand-up en nog heel veel meer.

Michiel schrijft veel voor De Speld en doet ‘De Speld Live‘.

Bij deze aflevering is een bonusaflevering voor de crewmembers waarin het o.a. over Donald Olie gaat. Crewmember worden? Kijk hier

De aflevering met Greg Shapiro vind je hier

De podcast ‘Een nijlpaard kan lachen’ vind je hier

Meer over Michiel vind je hier

Bio volgens Wikipedia

Eijsbouts ging naar het Willibrord Gymnasium in Deurne. Toen hij zestien was, verhuisde hij naar Amsterdam waar hij verschillende studies begon maar er niet een afmaakte. Hij kwam in de televisiewereld terecht waar hij allerlei functies ging vervullen. Eijsbouts werkte bijvoorbeeld negen jaar voor Lingo, als redacteur en later ook als jury en voice-over. Hij bedacht vragen voor de eerste Nederlandse versie van De Slimste Mens (bij RTL). In 2016 werd hij zelf De Slimste Mens van Vlierden. Hij zat in de redactie van tv-programma’s zoals TatataTaal en Met het Mes op Tafel. Als het typetje Tonnie van der Neut is hij op televisie te zien in de Beste Vrienden Quiz; voor dat programma verzorgt hij ook de redactie.

Michiel Eijsbouts is regelmatig te gast in de De Speld Podcast, de podcast van De Speld. Voor dit medium presenteert hij ook video’s en live-evenementen. Voor omroep BNNVARA en NPO Radio 1 maakte hij samen met Roelof de Vries de vierdelige podcast Een Nijlpaard Kon Lachen, over de gang van zaken achter de schermen van het Nederlandse televisieprogramma Waku Waku. De stem van Eijsbouts is ook te horen in de uitlegvideo’s die onder de naam Clipphanger worden gepubliceerd door Schooltv. Hiervoor schrijft hij ook de teksten.

Na de invoering van het rookverbod in de Nederlandse horeca richtte Eijsbouts in 2001 de Rokerskerk op.

Doneren?

Vind je Elektra leuk, steun dan de podcast en doneer een paar euro via Steun Elektra. Doe een kleine maandelijkse donatie voor extra afleveringen en leuke extra’s. Blijf op de hoogte van Elektra Podcast en Wouter Monden, meld je aan voor de nieuwsbrief.

Doneer

Luister ook naar:

Glodi Lugungu

Ik ga nooit meer naar Heerenveen

Glodi over bejaarden die opeens foto’s beginnen te maken, Friezen die niks van hem willen weten, uren in bad liggen na negen slechte shows op rij en nog heel veel meer.

Jochem Myjer

Ik was achtergrondcabaretier

Jochem Myjer over zijn slechtste shows. Zoals spelen in Jongerencentrum Elektra, zo slecht spelen dat je ervan over je nek moet, Brabanders en nog heel veel meer. Meer over Jochem vind je hier https://jochemmyjer.nl/ De minidocu over Elektra kijk je hier https://youtu.be/rqs9BTdyqGk Bio volgens jochemmeyer.nlKomiek Jochem Myjer wordt op 22 april 1977 geboren in Leiden. Niet veel later […]

Hassan el Rahaui

De terugkeer van Hassan

Hassan is terug voor een deel twee. Na de opname van zijn eerste aflevering waren er nog meer dan genoeg verhalen over. Over een auditie met een hernia, als Marokkaan jureren bij een tonpraatwedtrijd en nog veel meer.