Vlamousse

Ik word snél kwaad

Luister deze aflevering op:

Deel deze aflevering op:

Vlamousse in Elektra Podcast

Vlamousse

Vlamousse over hun slechtste shows, over spelen voor pubers, boze weglopers, de plank misslaan voor TV-hotemetoten en nog heel veel meer.

Bij deze aflevering is een bonusaflevering van bijna een half uur met nog meer topverhalen. Die bonusaflevering is alleen voor crewmembers. Hoe je crewmember wordt, lees je hier

Kom kijken bij de Ik ga Stuk-tour en opnames op 16 & 17 mei in de Kleine Komedie. Koop je tickets hier

Meer over Vlamousse vind je hier

Bio
Vlamousse is een cabaretduo dat bestaat uit Brigitte van Bakel en Maya van As. Beide als solist afgestudeerd aan de Koningstheateracademie te Den Bosch vinden zij elkaar twee jaar later, in 2018, als duo tijdens een project in Zuid-Afrika over humor en maatschappelijk engagement. Gewapend met een gezamenlijke passie voor het klein menselijk leed binnen grote thema’s schrijven ze hun eerste half uur durende voorstelling: SAAMPIES

Dit levert hen de allereerste Studentenjury- prijs op bij het Leids Cabaret Festival. Later zou men zeggen dat ze bij de uitreiking van die prijs het podium op stormden ‘alsof ze verdomme de Nobelprijs voor de Vrede hadden gewonnen’.

“In 2019 sluit het duo zich aan bij Theaterbureau KorthalsStuurman, waar ze Saampies uitbreiden tot een avondvullende voorstelling. Hiermee besluiten ze, ongeduldig als ze zijn, in het holst van de pandemie tóch in première te gaan.

In seizoen ’22-’23 spelen ze de reprisetour van Saampies door heel Nederland en maken een begin aan hun tweede avondvullende programma In den beginne, wat vanaf mei 2023 te zien zal zijn in de theaters. 

Doneren?

Vind je Elektra leuk, steun dan de podcast en doneer een paar euro via Steun Elektra. Doe een kleine maandelijkse donatie voor extra afleveringen en leuke extra’s. Blijf op de hoogte van Elektra Podcast en Wouter Monden, meld je aan voor de nieuwsbrief.

Doneer

Luister ook naar:

Ingmar Heytze

Een voorstelling waarvoor geen publiek bestond

Ingmar Heytze over zijn slechtste shows, over voordragen op scholen, in kraakpanden, je verheugen op een groot festival en door technici van het podium orden getrokken en nog heel veel meer. De aflevering met Hans Dorrestijn bestaat uit twee delen, die vind je hier en hier Fun fact: de podiumcarriere van Claudia de Breij begon tijdens avonden die […]

Nigel Williams

Je hoeft hier niet te blijven met je 4 vingers zonder duimen

Nigel vertelt over de allereerste shows die ze destijds deden in zalen met landbouwfolie als achterwand, over het verschil tussen spelen in Nederland en Vlaanderen en natuurlijk over die keer dat hij een wedstrijd voor een optreden op een festival grandioos verloor.

Open Mic

Deel 1

Deze keer heb ik maar liefst acht gasten want dit is de Elektra Podcast Open Mic. Acht open mic comedians over hun slechtste shows. Een open mic is een comedyavond waarvoor iedereen zich aan mag melden om zijn of haar eerste stappen op het podium te zetten of om nieuwe grappen en ideeën te testen. […]