Veldhuis en Kemper

We hebben geplaybacked op de radio

Luister deze aflevering op:

Deel deze aflevering op:

Veldhuis en Kemper op de cover van Elektra Podcast

Veldhuis en Kemper

Veldhuis en Kemper over optreden voor mensen uit de reclamewereld, een heel erg lege gymzaal, Spotsz in Roeleofarendsveen en nog heel veel meer.

Meer info over Veldhuis en Kemper vind je hier

Bio volgens Hekwerk.nl
Cabaretduo Veldhuis & Kemper bestaat uit Remco Veldhuis en Richard Kemper. Hun wortels liggen in de reclamewereld en zodoende zijn ze aanvankelijk enigszins vreemde eenden in het theater. En hoewel dat met de dag minder wordt, helemaal wennen zal het wel nooit. 

Vorig seizoen stonden de mannen met soloprojecten in het theater: Richard speelde in de toneelvoorstelling Hart tegen Hart (Rick Engelkes Producties) en Remco speelde zijn eigen monoloog Lang verhaal kort. Vanaf september 2017 staan ze weer samen op het podium met een gloednieuwe cabaretvoorstelling.

Cameretten
Eind 1999 schrijven Veldhuis & Kemper zich “voor de grap” in voor een cabaretfestival. Een paar maanden en zes optredens later eindigen ze tot hun eigen verbazing op de tweede plaats van Cameretten, direct na Marc-Marie Huijbregts. Vanaf dat moment hebben Veldhuis & Kemper de smaak definitief te pakken. Inmiddels is de als eenmalig bedoelde tirade uitgegroeid tot het avondvullende programma Half Zo Echt gevolgd door het tweede programma De Geur Van.

Reclame
De reclamewereld, waar de ‘roots’ van Veldhuis & Kemper liggen, staat nu niet bepaald bekend om z’n erudiete en genuanceerde blik op zwaarwichtige thema’s. Als het om relaties gaat – en dat gaat het in Half zo Echt – schuwen Veldhuis & Kemper de confrontatie met de ontnuchterende werkelijkheid dan ook niet. NRC Handelsblad noemt hun debuutprogramma zelfs “de mannelijke variant van Sex & The City”.

In 2011 toert het duo met hun show Dan Maar Niet Gelukkig door Nederland, en maakt Remco Veldhuis zijn debuut als radiopresentator op Radio 2 met ‘Remco Ruimt Op’.

Onder de douche
Na twee seizoenen is het tijd voor heel wat anders. Het is in september 2013 alweer tien jaar geleden dat Veldhuis & Kemper hun banen in de reclame eraan gaven. Ze besluiten dat te vieren met een cadeautje aan zichzelf: Onder de douche. Een liedjesprogramma met een dwarsdoorsnede van hun muzikale werk. Begeleid door een meesterlijke band van de McChicks en Hubert Heeringa toeren ze van september tot en met december langs de grootste theaters. Uiteraard kruipt het cabaretbloed waar het niet gaan kan en wordt het programma een mix van liedjes en cabaret. Het is een feest om te spelen en vormt vanwege de vrije artistieke vorm bijna letterlijk een frisse douche voor het duo.

Of de gladiolen
In 2014 maken ze met hun vaste regisseur Geert Lageveen een nieuw cabaretprogramma: Of de gladiolen. Qua vorm gaan ze terug naar de basis: twee mannen en een piano. Het duo speelde de voorstelling tot en met juni 2016. Tegelijk met het programma verscheen de gelijknamige CD. Met vaste producer Rob van Donselaar werden hiermee 13 nieuwe liedjes (waaronder zes uit het theaterprogramma) geboren.

In oktober 2014 reikt Brigitte Kaandorp het eerste exemplaar uit van het boekje Met de groeten van Veldhuis & Kemper dat bij uitgever Thomas Rap verscheen. Het is een selectie van columns die Veldhuis & Kemper wekelijks om-en-om schreven in de HDC Dagbladen (o.a. Noord Hollands Dagblad, Leidsch Dagblad, Gooi- & Eemlander, Haarlems Dagblad). Een televisie-uitstapje maakt het duo met het programma Leer mij vrouwen kennen.

Doneren?

Vind je Elektra leuk, steun dan de podcast en doneer een paar euro via Steun Elektra. Doe een kleine maandelijkse donatie voor extra afleveringen en leuke extra’s. Blijf op de hoogte van Elektra Podcast en Wouter Monden, meld je aan voor de nieuwsbrief.

Doneer

Luister ook naar:

Kamal Kharmach en Jan Linssen

Dat trok op niks Kamal

Kamal en Jan over pensenkermissen, elkaar een rotstreek leveren op het podium, spelen in gevangenissen en hoe het is als je als hoofdprogramma het voorprogramma voor je voorprogramma moet doen. Meer over Kamal Kharmach vind je hier Meer over Jan Linssen vind je hier We noemen een aantal comedians die ook al te gast waren, […]

Rob Scheepers

Vinden ze je in Brabant wél leuk?

Rob vertelt over optreden als een depressieve clown, waarom hij liever geen vrouwenzittingen doet, wat je kan doen als iemand vertelt dat hij ooit is misbruikt door zijn oom en die keer dat hij acht shows op een dag had en alsnog een wedstrijd tonpraten won.

Marc van Gestel

Je stond er wel

Dit is een aflevering die eerder verscheen als bonusaflevering voor crewmembers. Ik praat in deze aflevering met Marc van Gestel en Paul London, comedians en samen de makers van de strip De Wereld van Marc. Deze aflevering is opgenomen op 10 juli 2020 tijdens de coronapandemie. Ik en Marc namen samen op bij Marc thuis, Paul […]

Hassan el Rahaui

De terugkeer van Hassan

Hassan is terug voor een deel twee. Na de opname van zijn eerste aflevering waren er nog meer dan genoeg verhalen over. Over een auditie met een hernia, als Marokkaan jureren bij een tonpraatwedtrijd en nog veel meer.