Valentina Tóth

Valentina Tóth over haar slechtste shows

Luister deze aflevering op:

Deel deze aflevering op:

Valentina Toth over haar slechtste shows

Valentina Tóth

Valentina Tóth over haar slechtste shows, over commentaar van hoog bejaarden, een boze brief, pubers in Kortrijk en nog heel veel meer.

Meer over Valentina vind je hier

Bio
Valentina Tóth is actrice, zangeres, theatermaker en liedjesschrijver.

Na een studie klassiek piano aan het conservatorium van Brussel, studeerde ze in 2018 af als actrice aan het RITCS (Royal Institute of Theatre, Cinema and Sound) te Brussel.

Als actrice en theatermaker is ze sinds haar afstuderen actief in Nederland en Vlaanderen. Ze speelde en maakte onder meer bij De Toneelschuur, Het Houten Huis, Theater Antigone, De Kopergietery, WOLF WOLF en Groots en Meeslepend.

In 2022 was Valentina de winnares van het Amsterdams Kleinkunst Festival: ze ontving zowel de juryprijs (AKF Wim Sonneveldprijs) als de publieksprijs.
Het Parool noemde haar ‘een betoverende, ronduit sensationele performer’, De Volkskrant beschreef haar werk als ‘een eigenzinnig mengsel van kleinkunst, klassieke muziek opera en musical’ en de Theaterkrant schreef: ‘Wat een muzikaliteit, wat een podiumkracht, wat een lef!’.
Ook werd zij door de Volkskrant uitgeroepen tot hét Comedy Talent van 2023.

Valentina speelt mee in de voorstelling Voorjaarsontwaken van WOLF WOLF. Deze voorstelling werd in 2023 geselecteerd voor het Vlaams TheaterFestival. Daarnaast wonnen ze met de cast de prijs voor ‘Meest GewaardeerdeeSamenspel’ door de Vlaamse Acteursgilde.

Valentina’s werk bevindt zich op het snijvlak van theater, klassiek, comedy, kleinkunst en opera. Volgend seizoen toert Valentina met haar eerste avondvullende solovoorstelling Wildbloei door het land.

In Elektra vertelt Valentina Tóth over haar slechtste shows.

Doneren?

Vind je Elektra leuk, steun dan de podcast en doneer een paar euro via Steun Elektra. Doe een kleine maandelijkse donatie voor extra afleveringen en leuke extra’s. Blijf op de hoogte van Elektra Podcast en Wouter Monden, meld je aan voor de nieuwsbrief.

Doneer

Luister ook naar:

Nina de la Croix

Ik vond alles verschrikkelijk

Nina de la Croix over haar slechtste optredens, over het aankondigen van Stefano Keizers, kapot gaan in de Kleine Komedie en nog heel veel meer. Voor crewmembers is er een bonusaflevering beschikbaar waarin we het hebben over hoe heel Carré door mij heen praatte en wat Daniel Arends flikte bij Nina. Wil je ook crewmember […]

Thjum Arts

We speelden ín het rookhok

Thjum over zijn slechtste optredens. Over spelen in het rookhok, een hele beleefde heckle, een black-out op het podium en een black-out tijdens de podcast. Meer over Thjum vind je hier https://thjum.nl/ Biografie volgens Thjum.nl Thjum Arts (1993, Nijmegen) heeft altijd met veel plezier het toneel beklommen. Toch was het pas op zijn achttiende dat […]

Jeron Dewulf

Het West-Vlaams Ventenkoor

Jeron Dewulf vertelt over zijn foute vrienden in de gevangenissen van Vlaanderen, een vogelenkoor, het West-Vlaams Ventenkoor en natuurlijk Café Far West in Loenhout.

André Manuel

Dat is een mooie emotie 'woede'

André over een zaal er 480 niet wegliepen, als clownsduo vechten met de studenten die je hebben geboekt, 50 skinheads in de zaal en nog veel heel meer.