Valentina Tóth

Valentina Tóth over haar slechtste shows

Luister deze aflevering op:

Deel deze aflevering op:

Valentina Toth over haar slechtste shows

Valentina Tóth

Valentina Tóth over haar slechtste shows, over commentaar van hoog bejaarden, een boze brief, pubers in Kortrijk en nog heel veel meer.

Meer over Valentina vind je hier

Bio
Valentina Tóth is actrice, zangeres, theatermaker en liedjesschrijver.

Na een studie klassiek piano aan het conservatorium van Brussel, studeerde ze in 2018 af als actrice aan het RITCS (Royal Institute of Theatre, Cinema and Sound) te Brussel.

Als actrice en theatermaker is ze sinds haar afstuderen actief in Nederland en Vlaanderen. Ze speelde en maakte onder meer bij De Toneelschuur, Het Houten Huis, Theater Antigone, De Kopergietery, WOLF WOLF en Groots en Meeslepend.

In 2022 was Valentina de winnares van het Amsterdams Kleinkunst Festival: ze ontving zowel de juryprijs (AKF Wim Sonneveldprijs) als de publieksprijs.
Het Parool noemde haar ‘een betoverende, ronduit sensationele performer’, De Volkskrant beschreef haar werk als ‘een eigenzinnig mengsel van kleinkunst, klassieke muziek opera en musical’ en de Theaterkrant schreef: ‘Wat een muzikaliteit, wat een podiumkracht, wat een lef!’.
Ook werd zij door de Volkskrant uitgeroepen tot hét Comedy Talent van 2023.

Valentina speelt mee in de voorstelling Voorjaarsontwaken van WOLF WOLF. Deze voorstelling werd in 2023 geselecteerd voor het Vlaams TheaterFestival. Daarnaast wonnen ze met de cast de prijs voor ‘Meest GewaardeerdeeSamenspel’ door de Vlaamse Acteursgilde.

Valentina’s werk bevindt zich op het snijvlak van theater, klassiek, comedy, kleinkunst en opera. Volgend seizoen toert Valentina met haar eerste avondvullende solovoorstelling Wildbloei door het land.

In Elektra vertelt Valentina Tóth over haar slechtste shows.

Doneren?

Vind je Elektra leuk, steun dan de podcast en doneer een paar euro via Steun Elektra. Doe een kleine maandelijkse donatie voor extra afleveringen en leuke extra’s. Blijf op de hoogte van Elektra Podcast en Wouter Monden, meld je aan voor de nieuwsbrief.

Doneer

Luister ook naar:

Harrie Jekkers

Toen begon de ellende weer opnieuw

Harrie Jekkers over zijn slechtste shows, de keer dat hij door Freek de Jonge belachelijk werd gemaakt in een volle Kleine Komedie, zijn verbazing dat hij opeens cabaretier was geworden, hoe hij Lee Towers teleurstelde en nog heel veel meer. De eerste 40 minuten gaan vooral over zijn begin en hoe hij als muzikant transformeerde […]

Brigitte Kaandorp

Deel 2

Brigitte Kaandorp over haar slechtste shows zoals benefietshows en wat te doen als je technicus uitvalt. Meer over Brigitte vind je op brigittekaandorp.nl Biografie volgens Zwarte Kat Brigitte Kaandorp begint haar carrière in De Open Bak van Theater de Engelenbak in Amsterdam. Met haar truttige manier van doen, zichzelf continue onderbrekende met eindeloze zijsprongen wint ze […]

Nina de la Croix

Ik vond alles verschrikkelijk

Nina de la Croix over haar slechtste optredens, over het aankondigen van Stefano Keizers, kapot gaan in de Kleine Komedie en nog heel veel meer. Voor crewmembers is er een bonusaflevering beschikbaar waarin we het hebben over hoe heel Carré door mij heen praatte en wat Daniel Arends flikte bij Nina. Wil je ook crewmember […]

Jan J. Pieterse

Zo praat je niet over je moeder

Jan J. over zijn tijd als kleurenblinde lichttechnicus, last-minute Maarten van Roozendaal, decors verbouwen, mensen in de zaal met hersenbeschadiging en nog veel meer. Meer over Jan J. Pieterse vind je op janjpieterse.nl Jan J. Pieterse presenteerde 30 jaar lang de Cabarestafette, een tour waarin talloze cabaters en comedians hun eerste stappen in grote theater zetten.