Steven Brunswijk

Beleefdheidslachjes

Luister deze aflevering op:

Deel deze aflevering op:

Steven Brunswijk in Elektra Podcast

Steven Brunswijk

Steven Brunswijk over zijn slechtste shows, spelen voor stugge Friezen, een aanvaring met een collega en nog heel veel meer.

Meer over Steven vind je hier

Bio
Steven Brunswijk veroverde Nederland met zijn ongeëvenaarde taalgebruik en zijn onvervalste Tilburgse dialect. Zijn doorbraak begon met een spraakmakende video op de website van Dumpert, die al snel viraal ging en hem in heel Nederland bekend maakte.

Zijn eenvoudige kijk op de samenleving en zijn keiharde uitspraken raakten een snaar bij velen. Maar het bleek al snel dat Steven meer was dan alleen een internetfenomeen. Zijn theaterdebuut met de voorstelling “Vooroordelen” was een succes.

In 2016 lanceerde Steven zijn eerste eigen tv-programma, “De Braboneger verkaast?!”, dat wekelijks werd uitgezonden op AVROTROS. In dit programma ging hij met twee vrienden op avontuur en deed activiteiten die volgens hem typisch waren voor blanke mensen, zoals het Oktoberfest, skiën en kamperen. Het programma was wederom spraakmakend.

Comedy Central nodigde Steven uit om deel te nemen aan “The Roast of Gordon“, een programma dat met ruim 450.000 kijkers het best scorende programma op de zender ooit was. Ook op sportief gebied viel Steven op. In 2018 nam hij deel aan het negentiende seizoen van “Expeditie Robinson” op RTL5, waar hij de vierde plaats bereikte. Zijn tijd op het eiland inspireerde hem om zijn theatervoorstelling “Van slaaf tot meester” te creëren.

Steven stopte niet bij één succes, en zijn nieuwste programma, “Wat een man kan, kan ik ook,” toont zijn humoristische kijk op de eeuwige strijd tussen de seksen. In dit programma gaat hij met veel humor de confrontatie aan met vrouwen die alles beter willen kunnen dan mannen.

Naast zijn eigen shows nam Steven deel aan populaire televisieprogramma’s zoals “Ranking The Stars” en “Het Perfecte Plaatje”. Met zijn unieke stijl, scherpe observaties en humor heeft Steven Brunswijk een blijvende indruk achtergelaten in de Nederlandse entertainmentwereld.

In Elektra Podcast vertelt Steven Brunswijk over zijn slechtste shows.

Doneren?

Vind je Elektra leuk, steun dan de podcast en doneer een paar euro via Steun Elektra. Doe een kleine maandelijkse donatie voor extra afleveringen en leuke extra’s. Blijf op de hoogte van Elektra Podcast en Wouter Monden, meld je aan voor de nieuwsbrief.

Doneer

Luister ook naar:

Samba Schutte

Ze zeiden niet hoe láát ik moest spelen

Samba Schutte over zijn slechtste shows zoals spelen op een zonsopgangfestival en voor een publiek dat apengeluiden maakt en nog veel meer. Meer over Samba vind je hier Meer over de serie Our Flag Means Death vind je hier en je kijkt hem op HBO MAX. Samba’s bio volgens Wikipedia (Nouakchott, Mauritanië, 1 februari 1983) is een Afrikaans-Nederlands stand-upcomedian, cabaretier en acteur die in […]

Harm Edens

Alle grappen vielen dood achter het altaar

Harm over slechte recensies, een niet-opgeslagen TV-script verliezen, sitcoms in de jaren ’90 en nog heel veel meer. De aflevering met Raoul Heertje vind je hier Meer over Harm vind je hier BIOProgrammamaker, scenarist, columnist, dagvoorzitter en spreker/beroepsouwehoer; net als zijn karakter is Harm Edens verrassend veelzijdig: geestig, scherp en alert, maar altijd inhoudelijk. Harm is […]

Erhan Demirci

'k had gezegd dat we thuis moesten blijven

Erhan Demirci over zijn slechtste shows, over schoolvoorstellingen, het verschil tussen een Amerikaanse comedyclub en een Vlaamse chirofuif, moordenaar Hans Temse als geluidsman en nog heel veel meer. De aflevering van Nigel Williams vind je hier De aflevering van Bert Gabriels vind je hier De aflevering van Jan Jaap van der Wal vind je hier De aflevering van […]

Wimie Wilhelm

Opzouten en niet meer terugkomen

Wimie Wilhelm over haar slechtste shows. Bijvoorbeeld over luie technici, racistisch publiek, met tegenzin mee moeten eten en nog heel veel meer. Meer over Wimie vind je hier. Er komen een paar cabaretiers voorbij in deze afleveringen waar Wimie mee heeft gewerkt. hun afleveringen vind je hier: Richard GroenendijkMartijn KardolFuad HassenRayen Panday Wimie Wilhelm volgens Wikipedia […]