Stef Vanpoucke

Een wall of sound van getetter en gebabbel

Luister deze aflevering op:

Deel deze aflevering op:

Stef Vanpoucke Elektra Podcast

Stef Vanpoucke

Stef Vanpoucke over zijn slechtste shows zoals de meest onmogelijke finale van Humo’s Comedy Cup ooit en een dreigende rechtszaak wegens niet grappig zijn.

Stef is 21 jaar lang de man achter 1,2,3 Comedy Club geweest en heeft als comedybooker samengewerkt met zo’n beetje eke comedian in Vlaanderen. Hij was een tijd lang zelf actief als stand-up comedian en treedt nog altijd op als improvisatie comedian met de Nonsens Alliantie.

Meer over Stef en de Nonsens Alliantie vind je hier en op het Youtube kanaal van Stef.

In de aflevering praat Stef Vanpoucke over zijn slechtste shows en komen enkele comedians voorbij die al eerder te gast waren in Elektra Podcast zoals Wilko Terwijn, Nigel Williams en Thomas Smith.

Stef Vanpoucke
Stef Vanpoucke is al 25 jaar actief als impro comedian en coach. Hij is te boeken als speler en lesgever voor impro workshops en teambuildingsessies voor bedrijven en verenigingen. 

Hij leerde improviseren bij de Canadese impromeester Keith Johnstone en bij de Belgische Improvisatieliga waar hij les kreeg van o.a Rob Vanoudenhoven, Marc Breban, Ghislain Belmans en Hendrik Van Eycken.

Hij was mede-oprichter van en coach bij The Lunatics, Wabliefteru, The Impro All Stars en De Nonsens Alliantie waar hij nu al ruim 20 jaar lid van is. 

De Nonsens Alliantie
De Nonsens Alliantie brengt interactieve comedy en bestaat uit acteurs die samen meer 100 jaar impro-ervaring hebben. De acteurs hebben hun comedystrepen niet alleen met interactive comedy verdiend, maar ook als stand-up comedian, als cartoonist, als muzikant en/of als schrijver voor theater, radio en televisie. Een greep uit hun verwezenlijkingen: 

  • cartoons in o.a Metro, Teve-Blad en De Streekkrant.
  • finaleplaatsen in wedstrijden als Het Humorologie Concours, 123 Comedy Award en Humo’s Comedy Cup.
  • grappen leveren voor De Raadkamer (Radio 2), De Rechtvaardige Rechters (Canvas), De Kazakkendraaiers (één), Tegen de sterren op (VTM), Familieraad (VTM),…
  • scripts schrijven voor Komen Eten (Vier), Studio 100 (Hallo K3, Prinsessia, Flin & Flo,…)
  • redactiewerk en publieksopwarming voor De Slimste Mens ter wereld (Vier), De 12de Man (één), Comedy Casino (Canvas), De Canvascrack (Canvas), 1 Jaar Gratis (één), De Rechtvaardige Rechters (Canvas), Beste Kijkers (VTM),…

Al bijna 20 jaar lang verrassen deze improvisatoren iedereen met originele oneliners, straffe sketches en leuke liedjes, ter plaatste verzonnen en volledig gebaseerd op suggesties van het publiek. Vergeet Onvoorziene Omstandigheden, Spelen met uw leven en De Lama’s, onthoud De Nonsens Alliantie!

De Nonsens Alliantie bestaat uit Stef Vanpoucke, Mario De Koninck, Erwin Van de Mosselaer, Jan-Bart De Muelenaere, Lode Demetter, Marleen Labbeke en Sharon Desmet

Doneren?

Vind je Elektra leuk, steun dan de podcast en doneer een paar euro via Steun Elektra. Doe een kleine maandelijkse donatie voor extra afleveringen en leuke extra’s. Blijf op de hoogte van Elektra Podcast en Wouter Monden, meld je aan voor de nieuwsbrief.

Doneer

Luister ook naar:

Fee Oomes en Beer van Tilburg

Nou. Succes. Met alles.

Fee Oomes en Beer van Tilburg over hun slechtste shows, over spelen voor een warme maaltijd, kapot gaan voor oudere vrouwen en nog heel veel meer. Fee en Beer volgen allebei de opleiding tot cabaretier aan de Koningstheater academie, de KTA, in Den Bosch. In tegenstelling tot andere gasten staan zij dus nog helemaal aan […]

Theo Maassen

We dachten dat je ziek was

Theo over zijn slechtste shows, over boos worden op het publiek, die ene keer dat hij een show moest afzeggen en de meest recente mislukte show uit zijn carrière. Bij deze aflevering is ook nog een bonusaflevering speciaal voor de crewmembers. Meer over Theo vind je hier

Lisa Loeb

We keken naar een zaal vol achterhoofden

Lisa Loeb over haar slechtste optredens, boze bejaarden, de Libelle winterfair, computerboxjes als geluidsysteem en een hele tipi vol festivalgangers die scandeert ‘dat daar een piemel in moet’. Meer over Lisa vind je op lisaloeb.nl De aflevering met Janneke Rinsema, de andere helft van Matroesjka, vind je hier Lisa volgens Wikipedia:Lisa Loeb (Amsterdam, 31 mei 1989) is een […]