Sjamke de Voogd en Maria Kraaijkamp

Die gifbeker moet leeg

Luister deze aflevering op:

Deel deze aflevering op:

Sjamke en Maria in Elektra Podcast

Sjamke de Voogd en Maria Kraaijkamp

Sjamke de Voogd en Maria Kraaijkamp over hun slechtste shows, een theater waar alles misging behalve de show zelf, verkeerd aangekondigd worden en nog heel veel meer.

De aflevering van Sjamke samen met haar zus Nellerike vind je hier

Meer over Sjamke vind je hier

Meer over Maria vind je hier

Bio Sjamke
Mijn naam is Indonesisch-Fries. Sjam komt van Sjamsoedin, de achternaam van mijn moeder en -ke is er voor het Friese accent achteraan geplakt.

​Ik ben afgestudeerd econometrist aan de UvA. Want ik vind wiskunde fantastisch! Ik ben er cabaretier mee geworden. Al 22 jaar sta ik met mijn zus Nellerike in de Nederlandse theaters. Na de finale van het Leids Cabaret Festival 2001 toerden we als Zusje Voogd en sinds 2008 als VET kindercabaret.

​Ook werk ik als freelance theatermarketeer en boeker (oa voor Openluchttheater Caprera, Hekwerk, Het Filiaal Theatermakers) Naast werk ben ik zeer enthousiast marathonloper. Ik heb inmiddels 14 marathons gelopen en ben er nog lang niet klaar mee!

​Een andere pijler in mijn leven is mijn ‘moderne gezin’. Het is een prachtig gezin en vergt een flap over en een presentatie om uit te leggen. Dat doe ik dan ook in mijn nieuwe soloprogramma ‘Dingen die nooit af’.

​Bio Maria
Maria Kraaijkamp (1983) ziet het sinds kleins af aan al somber in. Ze is het zonsverduisteringetje in huis, maar maakt er gelukkig wel muziek bij. 

In 2019 begon zij met cabaret en belandde vrijwel direct in de halve finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival met haar eerste voorstelling ‘Alles onder controle’. De vakjury schreef:  ‘Maria staat met haar nummers en droogkomische tussenteksten in de traditie van Hans Dorrestijn en Katinka Polderman. Maar ze weet er een eigen draai aan te geven.’

Inmiddels is er een tweede voorstelling. ‘Meh.’ waarmee zij in 2022 de finale van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival behaalde.

In elektra vertellen Sjamke de Voogd en Maria Kraaijkamp over hun slechtste shows.

Doneren?

Vind je Elektra leuk, steun dan de podcast en doneer een paar euro via Steun Elektra. Doe een kleine maandelijkse donatie voor extra afleveringen en leuke extra’s. Blijf op de hoogte van Elektra Podcast en Wouter Monden, meld je aan voor de nieuwsbrief.

Doneer

Luister ook naar:

Mark van de Veerdonk

Deel 2

Dit is het tweede deel van de aflevering met Mark van de Veerdonk. In deze aflevering vertelt Mark o.a. over de keer dat er een kind werd verwekt tijdens zijn show. In de zaal. Meer over Mark vind je hier Deel 1 van deze aflevering vind je hier

Beperkt Houdbaar

Toastjes met kak

Andries Tunru en Stefan Hendrikx van improvisatiegroep Beperkt Houdbaar over spelen in een ijskoude kerk, een trein vol hooligans, toastjes met kak en nog heel veel meer. De aflevering met Andries vind je hier Meer over Beperkt Houdbaar vind je hier BIOCabaretiers Andries Tunru (1991) en Stefan Hendrikx (1990) vormen samen het improvisatieduo Beperkt Houdbaar. Met hilarische sketches, […]