Rob Kemps

Een personeelsfeest vol Roemenen

Luister deze aflevering op:

Deel deze aflevering op:

Rob Kemps in Elektra Podcast

Rob Kemps

Rob Kemps over zijn slechtste shows, over optreden voor Roemeense medewerkers van een vleesverwerker, tonpraten, het programma Lama Gezocht en nog heel veel meer.

Meer over Rob vind je hier

Bio
Snollebollekes, geboren als Rob Kemps op 13 september 1985 in Best, Nederland, is een van de meest prominente feestartiesten van het land. Zijn muziekstijl, een mix van Après-ski, feest en carnaval met een eigentijds tintje, heeft hem een enorme populariteit bezorgd.

Voordat hij bekendheid verwierf als Snollebollekes, had Rob al een achtergrond als cabaretier, waarbij zijn natuurlijke vermogen om te entertainen al tot uiting kwam. In 2014 bundelde hij zijn krachten met DJ’s Maurice Huismans en Jurjen Gofers, en Adrie van den Berk van Berk Music/management om het alter ego Snollebollekes te creëren. Met zijn debuutsingle “Vrouwkes” scoorde hij meteen een grote hit, waardoor zijn agenda snel volstroomde met optredens.

De successen van Snollebollekes zijn talrijk, bekroond met prijzen zoals de Buma NL Award en verschillende Party Awards. Zijn hits hebben niet alleen Nederland, maar ook België veroverd, waar hij een nummer 2-hit scoorde. Zijn populariteit wordt nog eens onderstreept door zijn uitverkochte shows, waaronder het historische optreden in de GelreDome, waar hij als eerste feestartiest ooit 30.000 tickets verkocht voor een concert.

In 2020 en 2021 verbaasde Snollebollekes iedereen door het populaire televisieprogramma ‘De Slimste Mens‘ te winnen, waarbij hij zijn scherpzinnigheid demonstreerde en zijn overwinning toeschreef aan het beslissende antwoord ‘Samen zijn’.

Van kleine dorpspleinen tot grote stadions, Snollebollekes weet overal een feestje te bouwen waarbij iedereen van links naar rechts gaat. Met meer dan 300 optredens per jaar is hij een niet te missen fenomeen in de Nederlandse muziekscene.

Doneren?

Vind je Elektra leuk, steun dan de podcast en doneer een paar euro via Steun Elektra. Doe een kleine maandelijkse donatie voor extra afleveringen en leuke extra’s. Blijf op de hoogte van Elektra Podcast en Wouter Monden, meld je aan voor de nieuwsbrief.

Doneer

Luister ook naar:

Anne Neuteboom

Ik word neergestoken in een hoek van de foyer

Anne Neuteboom over haar slechtste shows zoals over spelen voor een terras vol etende mensen, een freaky fan die al haar flyers heeft, creepy vrijwilligers die geen vrijwilliger zijn en nog heel veel meer. Meer over Anne vind je hier Daar kan je ook haar truien en andere kleding kopen. De aflevering waarin Andries Tunru […]

Ruud Smulders

Van de 700 waren er 12 over

Ruud vertelt over een show voor oud-militairen waar er van 700 aanwezig maar 12 man overbleef, een schietstoel die bijna het publiek inschoot, optreden op straat in de regen voor de Hema, dinershows en een optreden tijdens de albumpresentatie van Country Wilma.

Jan Jaap van der Wal

Sorry, Joods maatschappelijk werk.

Jan Jaap vertelt over hoe hij, Raoul Heertje en Owen Schuwmacher een veld van 1000 voetbalfans wegspeelden in Milaan, hoe hij zich zonder van kwaad bewust te zijn een hele foute vraag stelde en over een online show doen vanuit een troosteloze bedrijfskantine.

Jan J. Pieterse

Zo praat je niet over je moeder

Jan J. over zijn tijd als kleurenblinde lichttechnicus, last-minute Maarten van Roozendaal, decors verbouwen, mensen in de zaal met hersenbeschadiging en nog veel meer. Meer over Jan J. Pieterse vind je op janjpieterse.nl Jan J. Pieterse presenteerde 30 jaar lang de Cabarestafette, een tour waarin talloze cabaters en comedians hun eerste stappen in grote theater zetten.