Peter van Rooijen

Heel empathisch een mes tussen mijn ribben

Luister deze aflevering op:

Deel deze aflevering op:

Peter van Rooijen in Elektra Podcast

Peter van Rooijen

Peter van Rooijen over zijn slechtste shows, over het publiek kwijtraken bij de eerste zin van een lied, mensen die weglopen, uit alle macht aandacht trekken bij een bedrijfsklus en nog heel veel meer.

De aflevering met Stefano Keizers vind je hier

De aflevering met Maartje en Kine vind je hier

Meer over Peter vind je hier

Bio
Peter van Rooijen (24 november 1983, Gouda) studeerde in 2008 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunst Academie. In 2012 won hij samen met Wilko Sterke de Wim Sonneveldprijs tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival. Samen met toetsenist Anne Punt maakte Peter in de jaren daarna twee avondvullende cabaretvoorstellingen. “Wat doe ik hier?” in 2013 en “Nergens veilig” in 2015.

In 2018 kwam Peter met zijn eerste theaterconcert Liefde, dood & Zwaartekracht, samen met vijfkoppige band. Dit liedjesprogramma werd genomineerd voor de Poelifinario 2019 in de categorie Kleinkunst. In 2021 kwam het vervolgprogramma, Liefde, dood & Bob Ross. Het nummer Flikker op met je panache werd genomineerd voor de Annie M. G. Schmidtprijs 2021. In 2022 volgde een tweede nominatie, dit keer voor het lied Goddank uit de voorstelling BAAAAAAA van Circus Treurdier.

Op 11 oktober 2023 gaat zijn nieuwe theaterconcert in première, getiteld Liefde, dood & taart, de laatste in de Liefde/dood-trilogie.

Peter is sinds 2008 als maker verbonden aan muziektheatergezelschap Circus Treurdier en was t/m 2019 onderdeel van singer-songwriter collectief Het Nieuwe Lied.

In 2015 brengt hij zijn eerste album uit, getiteld “Er is iemand thuis”. In 2018 volgde zijn tweede album “Liefde, dood & zwaartekracht”. In oktober 2022 verscheen zijn derde album “Liefde, dood & Bob Ross”.

Naast zijn werk in het theater is Peter stem-acteur en schreef hij voor o.a. Spijkers met Koppen, Klokhuis en De Boterhamshow.. Als acteur was hij te zien in o.a. TreurTeeVee, Toon, Oh mijn hemel en Klokhuis.

Doneren?

Vind je Elektra leuk, steun dan de podcast en doneer een paar euro via Steun Elektra. Doe een kleine maandelijkse donatie voor extra afleveringen en leuke extra’s. Blijf op de hoogte van Elektra Podcast en Wouter Monden, meld je aan voor de nieuwsbrief.

Doneer

Luister ook naar:

Harm Edens

Alle grappen vielen dood achter het altaar

Harm over slechte recensies, een niet-opgeslagen TV-script verliezen, sitcoms in de jaren ’90 en nog heel veel meer. De aflevering met Raoul Heertje vind je hier Meer over Harm vind je hier BIOProgrammamaker, scenarist, columnist, dagvoorzitter en spreker/beroepsouwehoer; net als zijn karakter is Harm Edens verrassend veelzijdig: geestig, scherp en alert, maar altijd inhoudelijk. Harm is […]

Vincent Bijlo

Wat fijn dat er ruimte is voor dit soort mensen

Vincent vertelt vol enthousiasme over de knullige afkondiging door Ivo Niehe, die keer dat hij van het podium viel, mensen die met een slaande deur de zaal verlieten en natuurlijk de voorronde van zijn allereerste cabaretfestival in wegrestaurant Afrit De Meern.