Margôt Ros

Het is soms héél treurig

Luister deze aflevering op:

Deel deze aflevering op:

Margot Ros bij Elektra Podcast

Margôt Ros

Margôt van Toren C. o.a. over een prijs krijgen in Korea, doodgaan in een Kleine Komedie vol cabaretiers en nog veel meer.

Bij deze aflevering is een bonusaflevering waarin Margot meer vertelt over de hersenbeschadiging die ze opliep tijdens een voorstelling met Waardenberg en de Jong. Die bonusaflevering is uitsluitend beschikbaar voor crewmembers. Word crewmember en doe een kleine maandelijkse donatie voor extra afleveringen en leuke extra’s. Regel het via elektrapodcast.nl/steun-elektra

Het boek Hersenschorsing van Margôt vind je hier

De aflevering met Erik van Muiswinkel vind je hier
De aflevering met Hans Sibbel vind je hier

Bio volgens Wikipedia

Ros volgde de Akademie voor Kleinkunst. Vervolgens speelde ze rollen voor het Theater van het Oosten, Orkater en het Noord-Nederlands Toneel (NNT). Voor de voorstelling Onder mannen van het NNT uit 2001 ontving ze een Columbina voor beste vrouwelijke bijrol. Met Wimie Wilhelm en Bodil de la Parra schreef en speelde ze de voorstellingen Onder vrouwenTemple, Tailer & Garland; en Slangenvel. Ze speelde in de cabaretvoorstellingen De heldenlul van Erik van Muiswinkel en Lebbis, de solovoorstelling van Hans Sibbel. Ze regisseerde cabaretvoorstellingen voor Rob KamphuesJoep Onderdelinden en Klaas van der Eerden. Als regisseuse was ze ook actief bij de musicalversie van Oebele uit 2007.

Ros’ eerste rol was die van Marjan de Winter in Goede tijden, slechte tijden.

Ros bedacht en schreef met Maike Meijer de televisieserie Toren C die vanaf september 2008 door de VPRO wordt uitgezonden. Ros en Meijer spelen in de serie zo’n veertig typetjes. Het scenario werd bekroond met de Lira Scenarioprijs. Eerder werd ze bekend met haar televisieoptredens in het Human-programma De vloer op en heeft ze gespeeld in Flikken Maastricht.

Ze sprak de stem in van Selma Quickly op de Nederlandstalige versie van de film Nanny McPhee: De Magische Kinderjuf uit 2006.

Samen met Jeroen Kleijne schreef Margôt Ros het boek ‘Hersenschorsing’ (Nijgh & Van Ditmar, 2020), over de ingrijpende gevolgen van een hersenschudding die ze opliep tijdens een voorstelling met Maike Meijer en Waardenberg & De Jong.

Doneren?

Vind je Elektra leuk, steun dan de podcast en doneer een paar euro via Steun Elektra. Doe een kleine maandelijkse donatie voor extra afleveringen en leuke extra’s. Blijf op de hoogte van Elektra Podcast en Wouter Monden, meld je aan voor de nieuwsbrief.

Doneer

Luister ook naar:

Leon van der Zanden

Ik ging kapot voor 900 man in het Oude Luxor

Leon van der Zanden vertelt over hoe hij en Javier Guzman op het verkeerde moment op de verkeerde plek stonden en andere ongemakken maar vooral kijken we samen een van zijn pijnlijkste optredens ooit terug. Een optreden in het Oude Luxor voor ruim 800 man, live uitgezonden op RTV Rijnmond.

Claudia de Breij

Ik vond mezelf léuk, zij niet

Claudia de Breij vertelt over háár ervaringen met jongerencentrum Elektra, hoe optreden voor een stugge zaal vergelijkbaar is met sex en over die keer dat zij zichzelf in Maastricht na drie trappistenbiertjes hilarisch vond maar het publiek haar adviseerde om eens te gaan kijken bij tonpraters.

Kees Torn - deel 2

Al die vla over ál die 88 toetsen

Kees Torn vertelt in dit tweede deel over de show die hij maakte met Onno Innemee, over technici die wilden zien hoe het nummer met het vuurspuwen ging en hoe hij een groot deel van de show stond te kletsen met een stelletje op het balkon. En over restaurants in Nederland, een van dé redenen […]