Marc van Gestel

Je stond er wel

Luister deze aflevering op:

Deel deze aflevering op:

Marc van Gestel in Elektra Podcast

Marc van Gestel

Dit is een aflevering die eerder verscheen als bonusaflevering voor crewmembers. Ik praat in deze aflevering met Marc van Gestel en Paul London, comedians en samen de makers van de strip De Wereld van Marc.

Deze aflevering is opgenomen op 10 juli 2020 tijdens de coronapandemie. Ik en Marc namen samen op bij Marc thuis, Paul nam zijn deel op afstand op.

Met Paul gaat het goed, hij treedt op door het land tijdens Nederlandse en engelstalige comedyshows.

Marc kreeg in het voorjaar van 2022 te horen dat hij darmkanker had, precies tijdens de opnames van het TV-programma Ik Ga Stuk waarin hij te zien was. Op 24 oktober 2023 is hij helaas aan deze kloteziekte overleden.

Vlak voor zijn overlijden haalde Marc de landelijke pers en ging hij viral op Dumpert omdat hij tot zolang het nog ging bleef optreden en hele goede en grappige comedy maakte over zijn ziekte. 

Marc nam een podcast op met Martijn Koning voor de Knorrepodcast waarin ze spraken over zijn ziekte, hoe hij ermee omging en hoe hij er comedy over maakte. Ook met Ruud Smulders voerde hij een mooi gesprek dat je online terug kunt kijken en luisteren.

De comedyscene moet een gewaardeerde collega missen en ik een goede vriend. Maar, ik weet zeker dat hij je in deze aflevering nog laat lachen.

Doneren?

Vind je Elektra leuk, steun dan de podcast en doneer een paar euro via Steun Elektra. Doe een kleine maandelijkse donatie voor extra afleveringen en leuke extra’s. Blijf op de hoogte van Elektra Podcast en Wouter Monden, meld je aan voor de nieuwsbrief.

Doneer

Luister ook naar:

Marc de Hond

Toen lag ik onderaan de gracht

Marc de Hond vertelt over zo nodig naar de WC moeten dat je het tijdens show in de coulissen doet, met rolstoel en al van de trap naast een gracht vallen en hoe een optreden voor een bedrijf niet zo werd gewaardeerd door enkele streng gelovige medewerkers. Marc en ik namen dit gesprek op op 14 mei 2020. Op 3 juni 2020 overleed Marc aan de gevolgen van blaaskanker.

Maarten Westra Hoekzema

Waarom ben ik in godsnaam met toneel gestopt?!

Maarten Westra Hoekzema over zijn slechtste shows zoals, over het toilet van het Rietveld Theater, mensen die het niet leuk vinden maar die blijven zitten uit beleefdheid, spelen in bibliotheken en nog heel veel meer. De aflevering met Bas Birker vind je hierDe aflevering met Kamal vind je hierDe aflevering met Michael van Peel vind je hierDe aflevering […]

Open Mic 2023 Deel 1

Open Mic 2023 Deel 1

In deze Open Mic Deel 1 hoor je comedians die nog niet zo lang bezig zijn en zich dus niet de luxe kunnen veroorloven om heel kritisch te zijn op de omstandigheden waaronder ze spelen. Dit is de line-up van deze aflevering. De tijden zijn bij benadering omdat er nog boodschappen voor of tussen komen. […]

Jon van Eerd

Gemiddelde leeftijd was 110!

Jon van Eerd over zijn slechtste shows, over spelen met een slecht zittend gebit, mensen die lollig proberen te doen, een boze Joop van Ende en nog heel veel meer. Meer over Jon vind je hier De aflevering met Ingmar Heytze vind je hier Bio volgens WikipediaVan Eerd studeerde enkele jaren Engels aan de Rijksuniversiteit Leiden, en ging […]