Maarten Westra Hoekzema

Waarom ben ik in godsnaam met toneel gestopt?!

Luister deze aflevering op:

Deel deze aflevering op:

Maarten Westra Hoekzema in Elektra Podcast

Maarten Westra Hoekzema

Maarten Westra Hoekzema over zijn slechtste shows zoals, over het toilet van het Rietveld Theater, mensen die het niet leuk vinden maar die blijven zitten uit beleefdheid, spelen in bibliotheken en nog heel veel meer.

De aflevering met Bas Birker vind je hier
De aflevering met Kamal vind je hier
De aflevering met Michael van Peel vind je hier
De aflevering met Amelie Albrecht vind je hier

Meer over Maarten vind je hier

BIO
Maarten Westra Hoekzema is een Nederlandse cabaretier, al is cabaret meer waar hij uitkomt dan waar hij begint. Hij begint namelijk als maker van theatervoorstellingen, doorgaans monologen.

Zijn voorstellingen vallen goed bij een breed publiek, zowel in Nederland als in België. Met zijn eerste poging Soms schrik ik van mezelf wint Westra Hoekzema de Jong Theater Werk prijs op Theater Aan Zee.

Ondertussen blijft Westra Hoekzema solovoorstellingen maken die we ruimschoots onder cabaret mogen scharen. Hij staat onder andere op het podium met het drieluik De Openbaring, De Verleiding en Testament.

Met deze voorstellingen speelt vooral in het kleinere circuit, maar in 2018 bereikt hij met zijn show ‘Tired of being young’ vooral in Belgie een groter publiek. Hij stoot daar door naar de grotere zalen.

In 2021 maakt hij de show ‘Toen eindelijk alles lukte’ waarmee hij momenteel in een tweede reprise in Nederland en Belgie speelt.

Doneren?

Vind je Elektra leuk, steun dan de podcast en doneer een paar euro via Steun Elektra. Doe een kleine maandelijkse donatie voor extra afleveringen en leuke extra’s. Blijf op de hoogte van Elektra Podcast en Wouter Monden, meld je aan voor de nieuwsbrief.

Doneer

Luister ook naar:

Vet Kindercabaret

Ik ben gewoon heel veel bier gaan drinken

Sjamke en Nellerike van Vet Kindercabaret en Zusje Voogd over op straat spelen tijdens Koninginnedag, een technicus die de piano vergat, opdringerige vaders en een troosteloze uitmarkt in Zoetermeer. Vet Kindercabaret bestaat uit Sjamke en Nellerike de Voogd en Jantijn Prins. Eerdere leden waren Ramses Graus, Daan van Rijssel en Jillis Slingerland. Volg ze ook […]

Henk Rijckaert

Paniekpiemels

Henk Rijckaert over zijn slechtste shows, over spelen in Holland, paniekpiemels en nog heel veel meer. Meer over Henk vind je op https://www.henkrijckaert.be/ BIOHenk Rijckaert, geboren op 16 augustus 1974 in Zomergem, Vlaanderen, is een veelzijdig talent in de wereld van comedy, educatie, en creativiteit. Als zoon van twee onderwijzers werd zijn passie voor kennis en […]

Open Mic 2023

Open mic 2023 - Deel 2

In deze Open Mic Deel 2 hoor je comedians die nog niet zo lang bezig zijn en zich dus niet de luxe kunnen veroorloven om heel kritisch te zijn op de omstandigheden waaronder ze spelen. Dit is de line-up van deze aflevering. De tijden zijn bij benadering omdat er nog boodschappen voor of tussen komen. […]