Maarten Westra Hoekzema

Waarom ben ik in godsnaam met toneel gestopt?!

Luister deze aflevering op:

Deel deze aflevering op:

Maarten Westra Hoekzema in Elektra Podcast

Maarten Westra Hoekzema

Maarten Westra Hoekzema over zijn slechtste shows zoals, over het toilet van het Rietveld Theater, mensen die het niet leuk vinden maar die blijven zitten uit beleefdheid, spelen in bibliotheken en nog heel veel meer.

De aflevering met Bas Birker vind je hier
De aflevering met Kamal vind je hier
De aflevering met Michael van Peel vind je hier
De aflevering met Amelie Albrecht vind je hier

Meer over Maarten vind je hier

BIO
Maarten Westra Hoekzema is een Nederlandse cabaretier, al is cabaret meer waar hij uitkomt dan waar hij begint. Hij begint namelijk als maker van theatervoorstellingen, doorgaans monologen.

Zijn voorstellingen vallen goed bij een breed publiek, zowel in Nederland als in België. Met zijn eerste poging Soms schrik ik van mezelf wint Westra Hoekzema de Jong Theater Werk prijs op Theater Aan Zee.

Ondertussen blijft Westra Hoekzema solovoorstellingen maken die we ruimschoots onder cabaret mogen scharen. Hij staat onder andere op het podium met het drieluik De Openbaring, De Verleiding en Testament.

Met deze voorstellingen speelt vooral in het kleinere circuit, maar in 2018 bereikt hij met zijn show ‘Tired of being young’ vooral in Belgie een groter publiek. Hij stoot daar door naar de grotere zalen.

In 2021 maakt hij de show ‘Toen eindelijk alles lukte’ waarmee hij momenteel in een tweede reprise in Nederland en Belgie speelt.

Doneren?

Vind je Elektra leuk, steun dan de podcast en doneer een paar euro via Steun Elektra. Doe een kleine maandelijkse donatie voor extra afleveringen en leuke extra’s. Blijf op de hoogte van Elektra Podcast en Wouter Monden, meld je aan voor de nieuwsbrief.

Doneer

Luister ook naar:

Sjoerd Janssen

Sjoerd Janssen - Hond beet kip dood tijdens mijn show

Sjoerd over een hond die een kip dood beet tijdens zijn show, autorijden terwijl je ziek bent, een show voor corporale werknemers en nog veel meer. We namen deze aflevering op tijdens het Shtick Festival in Club Haug, dé comedyclub van Rotterdam. Meer over Sjoerd vind je hier

Samir Fighil

We hebben het hele theater gepoetst

Samir over spelen in discotheek Alcazar, een tour door Marokko en hoe het is om je carriere te beginnen met volle zalen. Samir won in 2019 de persoonlijkheidsprijs op het Cameretten festival. Meer over Samir vind je hier

Gili

Als ik jou boek, dan ben jij van mij

Gili over zijn slechtste optredens, over slechte backstages, een koloniale boeker en nog heel veel meer. Deze keer is Gili te gast, comedian-mentalist Gili begon ooit in Vlaanderen als goochelaar en combineerde dat later met comedy. Hij is zowel in Nederland als in Vlaanderen vaak op TV geweest om onder meer uit de doeken te […]