Jetty Mathurin in Elektra Podcast
Jetty Mathurin

Ongemakkelijk voor publiek, niet voor mij

Jetty Mathurin over haar slechtste shows, zoals een theater in de fik zetten, spelen voor JP Balkenende met zijn VOC mentaliteit, het verkeerde zeggen in Kampen en nog heel veel meer.

Meer over Jetty vind je hier

Biografie volgens cabagenda.nl
Jetty Mathurin (1951, Paramaribo) is van huis uit onderwijzeres en logopediste. Eind jaren ’80 maakt Jetty een carri√®reswitch naar de theater- en televisiewereld. Naast acht succesvolle solo cabaretvoorstellingen, heeft Mathurin haar sporen verdiend met theaterprogramma’s als Faja, De Koningin van Paramaribo, Mathurin Meets Music en de Vagina Monologen.

Grote bekendheid krijgt Jetty in de rol van Smorrie in de dramaserie Vrouwenvleugel, winnaar van de Televizierring 1994. Ook heeft de actrice rollen in Oppassen, Bradaz, Costa, Baantjer, Blauw Blauw, Otje en Klokhuis. Op het witte doek is ze o.a. te zien in de succesvolle film Madame Jeanette, de bekroonde korte film You II en Dag. Ook speelt zij een hoofdrol in de kinderfilm Oma is gek! die genomineerd wordt voor de internationale prestigieuze Prix de Jeunesse.

Jetty heeft ook diverse onderscheidingen ontvangen. De Pall Mall-prijs met de Comedytrain, de Televisierring met Vrouwenvleugel, de Cosmic Award, de Tai Ai Award, een onderscheiding van de gemeente Cuijk en Jetty is ridder in de orde van Oranje Nassau. In 2010 ontving zij een onderscheiding van de Surinaamse regering uit handen van president Venitiaan. Zij werd hierbij Ridder in de orde van de gele ster.

Jetty Mathurin over haar slechtste shows.

Luister deze aflevering op:

Deel deze aflevering op:

Doneren?

Vind je Elektra leuk, steun dan de podcast en doneer een paar euro via Steun Elektra. Doe een kleine maandelijkse donatie voor extra afleveringen en leuke extra’s. Blijf op de hoogte van Elektra Podcast en Wouter Monden, meld je aan voor de nieuwsbrief.

Doneer

Luister ook naar:

Pieter Bouwman

De sfeer werd écht grimmig

Pieter over je eigen emmertje meenemen naar optredens, een boze menigte in Hilversum, kwetsbaar zijn op een podium en zijn versie van het legendarische Harry Coninck-verhaal dat je al eerder hoorde bij Raoul Heertje en Owen Schumacher. Pieters boek ‘Het ergste moet nog komen’ bestel je hier via mijn favoriete boekhandel.

Kiki Schippers

Hou je bek, ik zit te lunchen

Kiki vertelt over haar gitzwarte concepttheater met opgehangen teddybeertjes, de show waarbij de tent wegwaaide en het theaterfestival in een kroeg waar ook een verjaardag werd gevierd.

Daan van der Hoeven

Het is gewoon arrogant pleurisvolk

Daan van der Hoeven over zijn slechtste shows. Bijvoorbeeld over de show die ervoor zorgde dat hij in therapie ging, optreden op festivals en de keer dat hij een irritante gast uit de zaal tien minuten op liet treden zodat hij af zou gaan. Bij deze aflevering is een bonusaflevering voor de crewmembers. Meer over […]

Patrick Meijer

Let op, ze gaan door me heen schreeuwen

Patrick Meijer over zijn slechtste shows zoals de verkeerde dingen zeggen op het verkeerde moment, online optreden voor koorballen, de eerste 5 minuten van je optreden alleen maar ‘Patrick Meijerrrrrr ratatatata’ roepen en nog veel meer Patrick Meijer over zijn slechtste shows. Meer over Patrick vind je hier http://www.patrickmeijer.nl Patricks Oudegrachtconference is op woensdag 23 […]