Jetty Mathurin

Ongemakkelijk voor publiek, niet voor mij

Luister deze aflevering op:

Deel deze aflevering op:

Jetty Mathurin in Elektra Podcast

Jetty Mathurin

Jetty Mathurin over haar slechtste shows, zoals een theater in de fik zetten, spelen voor JP Balkenende met zijn VOC mentaliteit, het verkeerde zeggen in Kampen en nog heel veel meer.

Meer over Jetty vind je hier

Biografie volgens cabagenda.nl
Jetty Mathurin (1951, Paramaribo) is van huis uit onderwijzeres en logopediste. Eind jaren ’80 maakt Jetty een carrièreswitch naar de theater- en televisiewereld. Naast acht succesvolle solo cabaretvoorstellingen, heeft Mathurin haar sporen verdiend met theaterprogramma’s als Faja, De Koningin van Paramaribo, Mathurin Meets Music en de Vagina Monologen.

Grote bekendheid krijgt Jetty in de rol van Smorrie in de dramaserie Vrouwenvleugel, winnaar van de Televizierring 1994. Ook heeft de actrice rollen in Oppassen, Bradaz, Costa, Baantjer, Blauw Blauw, Otje en Klokhuis. Op het witte doek is ze o.a. te zien in de succesvolle film Madame Jeanette, de bekroonde korte film You II en Dag. Ook speelt zij een hoofdrol in de kinderfilm Oma is gek! die genomineerd wordt voor de internationale prestigieuze Prix de Jeunesse.

Jetty heeft ook diverse onderscheidingen ontvangen. De Pall Mall-prijs met de Comedytrain, de Televisierring met Vrouwenvleugel, de Cosmic Award, de Tai Ai Award, een onderscheiding van de gemeente Cuijk en Jetty is ridder in de orde van Oranje Nassau. In 2010 ontving zij een onderscheiding van de Surinaamse regering uit handen van president Venitiaan. Zij werd hierbij Ridder in de orde van de gele ster.

Jetty Mathurin over haar slechtste shows.

Doneren?

Vind je Elektra leuk, steun dan de podcast en doneer een paar euro via Steun Elektra. Doe een kleine maandelijkse donatie voor extra afleveringen en leuke extra’s. Blijf op de hoogte van Elektra Podcast en Wouter Monden, meld je aan voor de nieuwsbrief.

Doneer

Luister ook naar:

Tim Kamps

Bejaarden liepen in drommen weg

Tim Kamps over zijn slechtste shows, over publiek dat weigert mee te doen, Lowlandspubliek dat té enthousiast meedoet, de show waar zoveel mensen wegliepen dat hij besloot op te houden met optreden in het algemeen en nog veel meer. Het nummer ‘Philip Freriks ik ben je bitch niet’ luister je hier De aflevering met Arjen Lubach […]

Roué Verveer

Als dit stopt: plan B

Roué vertelt over optreden in een zaal voor 150 man met maar vier stoelen, busladingen pubers omdat ze niet naar Najib Amhali konden, publiek dat per ambulance wordt afgevoerd en nog veel meer.

Sjoerd Janssen

Sjoerd Janssen - Hond beet kip dood tijdens mijn show

Sjoerd over een hond die een kip dood beet tijdens zijn show, autorijden terwijl je ziek bent, een show voor corporale werknemers en nog veel meer. We namen deze aflevering op tijdens het Shtick Festival in Club Haug, dé comedyclub van Rotterdam. Meer over Sjoerd vind je hier