Jetty Mathurin

Ongemakkelijk voor publiek, niet voor mij

Luister deze aflevering op:

Deel deze aflevering op:

Jetty Mathurin in Elektra Podcast

Jetty Mathurin

Jetty Mathurin over haar slechtste shows, zoals een theater in de fik zetten, spelen voor JP Balkenende met zijn VOC mentaliteit, het verkeerde zeggen in Kampen en nog heel veel meer.

Meer over Jetty vind je hier

Biografie volgens cabagenda.nl
Jetty Mathurin (1951, Paramaribo) is van huis uit onderwijzeres en logopediste. Eind jaren ’80 maakt Jetty een carri√®reswitch naar de theater- en televisiewereld. Naast acht succesvolle solo cabaretvoorstellingen, heeft Mathurin haar sporen verdiend met theaterprogramma’s als Faja, De Koningin van Paramaribo, Mathurin Meets Music en de Vagina Monologen.

Grote bekendheid krijgt Jetty in de rol van Smorrie in de dramaserie Vrouwenvleugel, winnaar van de Televizierring 1994. Ook heeft de actrice rollen in Oppassen, Bradaz, Costa, Baantjer, Blauw Blauw, Otje en Klokhuis. Op het witte doek is ze o.a. te zien in de succesvolle film Madame Jeanette, de bekroonde korte film You II en Dag. Ook speelt zij een hoofdrol in de kinderfilm Oma is gek! die genomineerd wordt voor de internationale prestigieuze Prix de Jeunesse.

Jetty heeft ook diverse onderscheidingen ontvangen. De Pall Mall-prijs met de Comedytrain, de Televisierring met Vrouwenvleugel, de Cosmic Award, de Tai Ai Award, een onderscheiding van de gemeente Cuijk en Jetty is ridder in de orde van Oranje Nassau. In 2010 ontving zij een onderscheiding van de Surinaamse regering uit handen van president Venitiaan. Zij werd hierbij Ridder in de orde van de gele ster.

Jetty Mathurin over haar slechtste shows.

Doneren?

Vind je Elektra leuk, steun dan de podcast en doneer een paar euro via Steun Elektra. Doe een kleine maandelijkse donatie voor extra afleveringen en leuke extra’s. Blijf op de hoogte van Elektra Podcast en Wouter Monden, meld je aan voor de nieuwsbrief.

Doneer

Luister ook naar:

Berry Lussenburg

't kan niet altijd in een mooi theater zijn

Berry Lussenburg over zijn slechtste shows zoals die keer dat hij een black-out had tijdens een bedrijfsoptreden, een cabaretier in zijn theater die het volledige publiek wegjoeg en nog heel veel meer. Meer info over en het volledige programma van de De Toegift vind je hier Berry’s stuk over de keukenla staat hieronder:

Jeroen Leenders

Waar is Jeroen? Jeroen is naar huis.

Jeroen Leenders over zijn slechtste shows. Met verhalen over na twee minuten van het podium afstappen, de Zwarte Cross, een aangeboren extreem hoge lat hebben voor jezelf, vijf nieuwe shows per maand maken en nog veel meer. Meer over Jeroen vind je hier Op de website van Jeroen vind je ook audio en video van zijn Jeroen Leenders […]

Mark van de Veerdonk

Deel 2

Dit is het tweede deel van de aflevering met Mark van de Veerdonk. In deze aflevering vertelt Mark o.a. over de keer dat er een kind werd verwekt tijdens zijn show. In de zaal. Meer over Mark vind je hier Deel 1 van deze aflevering vind je hier