Jetty Mathurin

Ongemakkelijk voor publiek, niet voor mij

Luister deze aflevering op:

Deel deze aflevering op:

Jetty Mathurin in Elektra Podcast

Jetty Mathurin

Jetty Mathurin over haar slechtste shows, zoals een theater in de fik zetten, spelen voor JP Balkenende met zijn VOC mentaliteit, het verkeerde zeggen in Kampen en nog heel veel meer.

Meer over Jetty vind je hier

Biografie volgens cabagenda.nl
Jetty Mathurin (1951, Paramaribo) is van huis uit onderwijzeres en logopediste. Eind jaren ’80 maakt Jetty een carrièreswitch naar de theater- en televisiewereld. Naast acht succesvolle solo cabaretvoorstellingen, heeft Mathurin haar sporen verdiend met theaterprogramma’s als Faja, De Koningin van Paramaribo, Mathurin Meets Music en de Vagina Monologen.

Grote bekendheid krijgt Jetty in de rol van Smorrie in de dramaserie Vrouwenvleugel, winnaar van de Televizierring 1994. Ook heeft de actrice rollen in Oppassen, Bradaz, Costa, Baantjer, Blauw Blauw, Otje en Klokhuis. Op het witte doek is ze o.a. te zien in de succesvolle film Madame Jeanette, de bekroonde korte film You II en Dag. Ook speelt zij een hoofdrol in de kinderfilm Oma is gek! die genomineerd wordt voor de internationale prestigieuze Prix de Jeunesse.

Jetty heeft ook diverse onderscheidingen ontvangen. De Pall Mall-prijs met de Comedytrain, de Televisierring met Vrouwenvleugel, de Cosmic Award, de Tai Ai Award, een onderscheiding van de gemeente Cuijk en Jetty is ridder in de orde van Oranje Nassau. In 2010 ontving zij een onderscheiding van de Surinaamse regering uit handen van president Venitiaan. Zij werd hierbij Ridder in de orde van de gele ster.

Jetty Mathurin over haar slechtste shows.

Doneren?

Vind je Elektra leuk, steun dan de podcast en doneer een paar euro via Steun Elektra. Doe een kleine maandelijkse donatie voor extra afleveringen en leuke extra’s. Blijf op de hoogte van Elektra Podcast en Wouter Monden, meld je aan voor de nieuwsbrief.

Doneer

Luister ook naar:

Mark van de Veerdonk

Mark van de Veerdonk over zijn allerslechtste shows

Mark van de Veerdonk over zijn slechtste shows, zijn auditie voor het Leids Cabaret Festival IN een studentenkamer, problemen met de belasting, spelen in jeugdhonken en nog heel veel meer. Meer over Mark vind je hier Bio volgens Theaterenyclopedie.nlVan de Veerdonk studeerde sociale geografie in Utrecht, was lid van de Vereniging van Utrechtse Geografie Studenten […]

Marlon Kicken

Hij heeft me alleen doodsbedreigingen gestuurd

Marlon Kicken over zijn slechtste shows, over een feest dat geen feest was, racisme in het tonpraten, spelen op Curaçao, p0rno bij de overburen en nog heel veel meer. Deze aflevering is ruim twee uur lang en zit barstenvol geweldige verhalen van optredens van Marlon en van Marlon en host Wouter samen. De audiokwaliteit is […]

Rene van Meurs

Rij 7 en 8 waren dronken laminaatleggers

Rene vertelt onder andere over zijn optreden op een kinderboerderij, een vrouw op de eerste rij die droomt over de dood van haar vriendin en over een voorstelling waar twintig procent van het publiek bestond uit dronken laminaatleggers.

Paul de Leeuw

Dit wil ik nooit, nooit meer doen!

Paul de Leeuw over zijn slechtste shows, over spelen voor pubers, waarom hij nooit meer in Harderwijk gaat optreden, het belang van vriendelijke mensen in de artiestenfoyer en nog heel veel meer. De aflevering met Jack Spijkerman vind je hier De aflevering met Micha Wertheim vind je hier De aflevering met Joep van Deudekom vind je hier Meer […]