Jeffrey Spalburg

Onder politiebegeleiding de stad uit

Luister deze aflevering op:

Deel deze aflevering op:

Jeffrey Spalburg in Elektra Podcast

Jeffrey Spalburg

Jeffrey over spelen in een vliegtuig naar Ibiza, op tour gaan met Najib Amhali én een koe, na een show onder politiebegeleiding de stad uit moeten en nog heel veel meer.

Jeffrey’s boek ‘Ik ben jullie meester’ vind je hier.

De aflevering met Najib Amhali vind je hier

De aflevering met Raoul Heertje vind je hier

De aflevering met Eric van Sauers vind je hier

De aflevering met Owen Schumacher vind je hier

De aflevering met Tom Sligting vind je hier

De aflevering met Harry Glotzbach vind je hier

De aflevering met Mark van de Veerdonk vind je hier

Meer over Jeffrey vind je hier

Bio volgens Wikipedia
Spalburg begon rond 1987 zijn carrière als M.C. in verschillende hiphop formaties[1]. Hij studeerde af als acteur aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en was als rapper lid van de band Hipbone Connection. Met Najib Amhali vormde Spalburg het duo Brothers Of Showbizz[2], dat festivals presenteerde, waaronder Lowlands en in 1996 de tipparade bereikte met de single Passie.

Na zijn studie speelde hij eerst bij De Paardenkathedraal en kwam daarna bij urban theatergroep Made in da Shade van Marjorie Boston en Maarten van Hinte terecht. Onder hun regie speelde hij van 1995 tot 2004 bij het gezelschap o.a. in Booyaka Booyaka! (1995), Angel (1997), V.O.O.D.O (1998), Red Dough (1999), OffSide (2000), Diggydotcom (2001) en Fuist (2004). Ook speelt hij enkele gastrollen in Nederlandse televisieseries zoals SamSamOppassen!!!Onderweg Naar Morgen en Luifel & Luifel alsmede in de speelfilms Dag Juf, tot morgen en Gangsterboys. Voor Cosmic Theater had hij de hoofdrol in de voorstelling Romeo ’n Julliet samen met Esmée de la Bretonière die werd genomineerd voor de NRC Toneelpublieksprijs.

Spalburg, die van Surinaamse afkomst is, werd vaste schrijver voor zowel de theater- als televisieshows van Jörgen Raymann en speelt met hem de typetjes Paramaribo Pappies. Hij is vanaf 2005 een van de vaste krachten van Comedy Café Amsterdam en treedt daar wekelijks op als Stand up comedian. Via zijn werk daar ontwikkelt hij zijn eigen cabaretprogramma’s.

Spalburgs eerste solotheatervoorstelling Brommers Kiek’n ging in première in 2008. In 2010 volgde Spiekerboks gevolgd door Thuus in 2012. Het reggaenummer Hengelo-o-o uit deze voorstelling werd als single uitgebracht in december 2012 maar het werd pas een hit nadat in juli 2013 de videoclip werd gepubliceerd.[3] In de clip spelen Raymann, Jasmine Sendar en Thijs Kemperink mee. Het behaalde de 16e plaats in de Single Top 100 en de 6e plaats in de tipparade van de Nederlandse Top 40. De remix van Hengelo-o-o, getiteld Paramaribo-o-o die hij samen met Kenny B maakte, volgde in december 2013 en stond acht weken bovenaan de hitlijsten in Suriname. In Nederland schopte het nummer het ook tot de nummer één positie bij jongerenzender FunX. Zowel zijn programma’s Spiekerboks als Thuus zijn op televisie uitgezonden door de NTR. Sinds 2021 is zijn voorstelling BAAS is te zien op Netflix.

Als regisseur werkte hij aan verschillende (muziek)theaterprogramma’s van o.a. FouradiNabil, Gers Pardoel en Roué Verveer.

Doneren?

Vind je Elektra leuk, steun dan de podcast en doneer een paar euro via Steun Elektra. Doe een kleine maandelijkse donatie voor extra afleveringen en leuke extra’s. Blijf op de hoogte van Elektra Podcast en Wouter Monden, meld je aan voor de nieuwsbrief.

Doneer

Luister ook naar:

Margôt Ros

Het is soms héél treurig

Margôt van Toren C. o.a. over een prijs krijgen in Korea, doodgaan in een Kleine Komedie vol cabaretiers en nog veel meer. Bij deze aflevering is een bonusaflevering waarin Margot meer vertelt over de hersenbeschadiging die ze opliep tijdens een voorstelling met Waardenberg en de Jong. Die bonusaflevering is uitsluitend beschikbaar voor crewmembers. Word crewmember […]

Veldhuis en Kemper

We hebben geplaybacked op de radio

Veldhuis en Kemper over optreden voor mensen uit de reclamewereld, een heel erg lege gymzaal, Spotsz in Roeleofarendsveen en nog heel veel meer. Meer info over Veldhuis en Kemper vind je hier Bio volgens Hekwerk.nlCabaretduo Veldhuis & Kemper bestaat uit Remco Veldhuis en Richard Kemper. Hun wortels liggen in de reclamewereld en zodoende zijn ze aanvankelijk […]

Ashton Brothers

Het is pas leuk als je valt

Ashton Brothers over hun slechtste shows, over brokken beton die naar beneden vallen, spelen met spit, technici die niet weten hoe hun theater werkt en nog heel veel meer. De aflevering met Bas Birker vind je hier Meer info over de Ashton Brothers vind je hier Bio Ashton Brothers zijn een internationaal gelauwerde variété-spektakelgroep bestaande uit Pim […]