Henk Rijckaert

Paniekpiemels

Luister deze aflevering op:

Deel deze aflevering op:

Henk Rijckaert in Elektra Podcast

Henk Rijckaert

Henk Rijckaert over zijn slechtste shows, over spelen in Holland, paniekpiemels en nog heel veel meer.

Meer over Henk vind je op https://www.henkrijckaert.be/

BIO
Henk Rijckaert, geboren op 16 augustus 1974 in Zomergem, Vlaanderen, is een veelzijdig talent in de wereld van comedy, educatie, en creativiteit. Als zoon van twee onderwijzers werd zijn passie voor kennis en entertainment vroeg gewekt.

Rijckaert voltooide zijn studies als industrieel ingenieur landbouw en doceerde later biologie en fysica. Hij onderscheidde zich door zijn postgraduaat milieusanering. Tijdens zijn academische reis ontdekte hij zijn liefde voor improvisatietheater bij The Lunatics en de Belgische Improvisatie Liga, wat hem in contact bracht met de Gentse comedyscene.

De cabaretier staat bekend om zijn unieke combinatie van humor en educatie. Henk Rijckaert heeft talloze succesvolle programma’s en shows op zijn naam staan, waaronder “De Duif,” “Het Vergrootglas,” “Loebas,” “Karton,” “Het Experiment,” “Zwerm,” “De Fun, De Hits” “Technostress,” “Maker,” en “Influencer.”

Naast zijn podiumoptredens is Rijckaert een fervent doe-het-zelver. Hij deelt zijn creatieve projecten en experimenten op zijn YouTube-kanaal “De Koterij,” dat een aanzienlijke volgersbasis heeft verzameld.

In 2019 nam hij de rol van organisator op zich voor Maker Faire, een fascinerend festival dat de wereld van makers en creatievelingen samenbrengt. Het festival biedt een bonte verzameling van doe-het-zelfprojecten, robotica, cosplay, en nog veel meer.

Henk Rijckaert’s veelzijdigheid beperkt zich niet tot het podium en het digitale domein. Hij is een actieve gemeenschapsbouwer en initieerde de Facebook-community “Make in Belgium,” waar makers vragen, tips en ideeën delen.

Kortom, Henk Rijckaert is niet alleen een getalenteerde cabaretier, maar ook een inspirerende onderwijzer en een toegewijde maker, wiens passie voor creativiteit en educatie ongetwijfeld velen heeft beïnvloed en geïnspireerd.

In Elektra podcast vertelt Henk Rijckaert over zijn slechtste shows.

Doneren?

Vind je Elektra leuk, steun dan de podcast en doneer een paar euro via Steun Elektra. Doe een kleine maandelijkse donatie voor extra afleveringen en leuke extra’s. Blijf op de hoogte van Elektra Podcast en Wouter Monden, meld je aan voor de nieuwsbrief.

Doneer

Luister ook naar:

Howard Komproe

Hij gooit een glas tegen mijn hand

Howard vertelt waarom hij niet op je huwelijk komt spelen, over die keer dat er een glas tegen zijn microfoon werd aangegooid, de ballet MAVO en over de show waar hij en Najib Amhali aankwamen en weer vertrokken zonder te spelen.

Gili

Als ik jou boek, dan ben jij van mij

Gili over zijn slechtste optredens, over slechte backstages, een koloniale boeker en nog heel veel meer. Deze keer is Gili te gast, comedian-mentalist Gili begon ooit in Vlaanderen als goochelaar en combineerde dat later met comedy. Hij is zowel in Nederland als in Vlaanderen vaak op TV geweest om onder meer uit de doeken te […]

Kiki Schippers

Hou je bek, ik zit te lunchen

Kiki vertelt over haar gitzwarte concepttheater met opgehangen teddybeertjes, de show waarbij de tent wegwaaide en het theaterfestival in een kroeg waar ook een verjaardag werd gevierd.