Henk Rijckaert

Paniekpiemels

Luister deze aflevering op:

Deel deze aflevering op:

Henk Rijckaert in Elektra Podcast

Henk Rijckaert

Henk Rijckaert over zijn slechtste shows, over spelen in Holland, paniekpiemels en nog heel veel meer.

Meer over Henk vind je op https://www.henkrijckaert.be/

BIO
Henk Rijckaert, geboren op 16 augustus 1974 in Zomergem, Vlaanderen, is een veelzijdig talent in de wereld van comedy, educatie, en creativiteit. Als zoon van twee onderwijzers werd zijn passie voor kennis en entertainment vroeg gewekt.

Rijckaert voltooide zijn studies als industrieel ingenieur landbouw en doceerde later biologie en fysica. Hij onderscheidde zich door zijn postgraduaat milieusanering. Tijdens zijn academische reis ontdekte hij zijn liefde voor improvisatietheater bij The Lunatics en de Belgische Improvisatie Liga, wat hem in contact bracht met de Gentse comedyscene.

De cabaretier staat bekend om zijn unieke combinatie van humor en educatie. Henk Rijckaert heeft talloze succesvolle programma’s en shows op zijn naam staan, waaronder “De Duif,” “Het Vergrootglas,” “Loebas,” “Karton,” “Het Experiment,” “Zwerm,” “De Fun, De Hits” “Technostress,” “Maker,” en “Influencer.”

Naast zijn podiumoptredens is Rijckaert een fervent doe-het-zelver. Hij deelt zijn creatieve projecten en experimenten op zijn YouTube-kanaal “De Koterij,” dat een aanzienlijke volgersbasis heeft verzameld.

In 2019 nam hij de rol van organisator op zich voor Maker Faire, een fascinerend festival dat de wereld van makers en creatievelingen samenbrengt. Het festival biedt een bonte verzameling van doe-het-zelfprojecten, robotica, cosplay, en nog veel meer.

Henk Rijckaert’s veelzijdigheid beperkt zich niet tot het podium en het digitale domein. Hij is een actieve gemeenschapsbouwer en initieerde de Facebook-community “Make in Belgium,” waar makers vragen, tips en ideeën delen.

Kortom, Henk Rijckaert is niet alleen een getalenteerde cabaretier, maar ook een inspirerende onderwijzer en een toegewijde maker, wiens passie voor creativiteit en educatie ongetwijfeld velen heeft beïnvloed en geïnspireerd.

In Elektra podcast vertelt Henk Rijckaert over zijn slechtste shows.

Doneren?

Vind je Elektra leuk, steun dan de podcast en doneer een paar euro via Steun Elektra. Doe een kleine maandelijkse donatie voor extra afleveringen en leuke extra’s. Blijf op de hoogte van Elektra Podcast en Wouter Monden, meld je aan voor de nieuwsbrief.

Doneer

Luister ook naar:

Lisa Loeb

We keken naar een zaal vol achterhoofden

Lisa Loeb over haar slechtste optredens, boze bejaarden, de Libelle winterfair, computerboxjes als geluidsysteem en een hele tipi vol festivalgangers die scandeert ‘dat daar een piemel in moet’. Meer over Lisa vind je op lisaloeb.nl De aflevering met Janneke Rinsema, de andere helft van Matroesjka, vind je hier Lisa volgens Wikipedia:Lisa Loeb (Amsterdam, 31 mei 1989) is een […]

Seppe Toremans

Ik mis het zó hard (Bonus)

Dit is de bonusaflevering die hoort bij aflevering 46 met Seppe Toremans. Seppe vertelt hoe zeer hij optreden mist nu dat wegens corona niet kan.

Roel C. Verburg

Wij zitten hier te vergaderen

Gitaarcomedian Roel C. Verburg vertelt over die keer dat hij er ongeluk was geboekt om te spelen voor verstandelijk gehandicapten, optreden in Berlijn met de legendarische Hans Kottman en over de studenten die een vergadering hielden tijdens zijn optreden.

Vincent Voeten

Ge moogt verdelen

Vincent Voeten over zijn slechtste shows, over het geloof verliezen in jezelf, mensen die de comedian niet kunnen scheiden van zijn materiaal, spelen op een receptie en nog veel meer. Meer over Vincent vind je hier De aflevering met Bas Birker vind je hier De aflevering met Fokke van der Meulen vind je hier De aflevering met Jeroen […]