Harrie Jekkers

Toen begon de ellende weer opnieuw

Luister deze aflevering op:

Deel deze aflevering op:

Harrie Jekkers in Elektra Podcast

Harrie Jekkers

Harrie Jekkers over zijn slechtste shows, de keer dat hij door Freek de Jonge belachelijk werd gemaakt in een volle Kleine Komedie, zijn verbazing dat hij opeens cabaretier was geworden, hoe hij Lee Towers teleurstelde en nog heel veel meer.

De eerste 40 minuten gaan vooral over zijn begin en hoe hij als muzikant transformeerde tot cabaretier. In de tweede 40 minuten hoor je veel geweldige losse anekdotes.

De aflevering van Youp vind je hier

Mijn TV-opname voor de Avondshow vind je hier

De aflevering van Raoul Heertje vind je hier

De aflevering van Jack Spijkerman vind je hier

De aflevering van Joep Deudekom van Niet Uit Het Raam vind je hier

De aflevering van Hans Dorrestijn vind je hier

De aflevering van Theo Maassen vind je hier

De aflevering van Brigitte Kaandorp vind je hier

Meer over Harrie vind je hier

Bio
Harrie Jekkers, geboren in de opbouwjaren van 1950 in de Haagse Schilderswijk en opgegroeid in de arbeidersklasse van Moerwijk, kent zowel hoogte- als dieptepunten in zijn veelzijdige carrière als artiest. De linkse cabaretier en zanger komt voor het eerst in de schijnwerpers met het succesvolle Klein Orkest, waarmee hij al snel vier hits scoort. Het blijkt slechts het begin van zijn succesverhaal.

Jekkers’ overstap naar een solocarrière is eveneens een triomf. Zijn eerste solovoorstelling, “Het gelijk van de koffietent”, is direct uitverkocht, en de satirische romans die hij samen met vriend Koos Meinderts schrijft, domineren wekenlang de bestsellerlijsten. Met Edison-winnende kinderplaten en bekroonde liedjes zoals “Terug bij af” en “Roltrap naar de maan” vestigt Jekkers zich als een veelzijdig artiest.

Na jaren van ongekend succes gooit Jekkers het roer om. Tussen 2001 en 2015 trekt hij zich terug naar Ibiza en laat het podium achter zich. Pas wanneer zijn oude vriend Jeroen van Merwijk hem overhaalt om samen een grote theatertour te doen, keert Jekkers na veertien jaar terug op de bühne. Het publiek ontvangt hem met open armen, en opnieuw blijkt zijn aantrekkingskracht als artiest onverminderd.

Jekkers, altijd bescheiden over zijn succes, wijt het aan het sterke materiaal dat hij in handen heeft, waaronder de 36 tijdloze liedjes van Klein Orkest. Zijn vermogen om een leuk verhaal te vertellen en zijn vrienden, zoals tekstschrijver Koos Meinderts en impresario Tineke Huydts, dragen ook bij aan zijn blijvende populariteit.

In Elektra Podcast vertelt Harrie Jekkers over zijn slechtste shows.

Doneren?

Vind je Elektra leuk, steun dan de podcast en doneer een paar euro via Steun Elektra. Doe een kleine maandelijkse donatie voor extra afleveringen en leuke extra’s. Blijf op de hoogte van Elektra Podcast en Wouter Monden, meld je aan voor de nieuwsbrief.

Doneer

Luister ook naar:

Eric Koller

Het regende dropjes

Eric Koller over zijn slechtste shows, een regen van dropjes, boze Schotten, hoe een ogenschijnlijk rampzalige serie optredens zorgde voor een grote doorbraak en nog veel meer. Meer over Eric vind je hier De aflevering met Silvester vind je hier We namen deze aflevering op in Club Haug in Rotterdam. Dikke tip om daar eens comedy te gaan […]

Beth & Flo

Ik zag tranen over haar wangen lopen

Beth & Flo over hun slechtste optredens, spelen voor rijke liefhebbers van klassieke muziek, op de TT in Assen en nog heel veel meer. Meer over Beth en Flo vind je hier BioBeth & Flo, bestaande uit Elsbet Remijn en Claudette Verhulst, zijn klassieke pianisten die bekendstaan om hun energieke optredens en verrassende mix van klassieke […]

Stephen Bell

Wat ben jij een loser!

Stephen Bell over zijn slechtste shows, over spelen in Berlijn, een bizar feest met strippers, hecklers, reizen naar Ierland in de jaren 90 en nog heel veel meer. Meer over Stephen en zijn comedyclub vind je hier Bio volgens Clubhaug.comAls geboren Ier en getogen Brabander ziet Stephen zichzelf graag als het beste van twee werelden. Hij […]

Beperkt Houdbaar

Toastjes met kak

Andries Tunru en Stefan Hendrikx van improvisatiegroep Beperkt Houdbaar over spelen in een ijskoude kerk, een trein vol hooligans, toastjes met kak en nog heel veel meer. De aflevering met Andries vind je hier Meer over Beperkt Houdbaar vind je hier BIOCabaretiers Andries Tunru (1991) en Stefan Hendrikx (1990) vormen samen het improvisatieduo Beperkt Houdbaar. Met hilarische sketches, […]