Harrie Jekkers

Toen begon de ellende weer opnieuw

Luister deze aflevering op:

Deel deze aflevering op:

Harrie Jekkers in Elektra Podcast

Harrie Jekkers

Harrie Jekkers over zijn slechtste shows, de keer dat hij door Freek de Jonge belachelijk werd gemaakt in een volle Kleine Komedie, zijn verbazing dat hij opeens cabaretier was geworden, hoe hij Lee Towers teleurstelde en nog heel veel meer.

De eerste 40 minuten gaan vooral over zijn begin en hoe hij als muzikant transformeerde tot cabaretier. In de tweede 40 minuten hoor je veel geweldige losse anekdotes.

De aflevering van Youp vind je hier

Mijn TV-opname voor de Avondshow vind je hier

De aflevering van Raoul Heertje vind je hier

De aflevering van Jack Spijkerman vind je hier

De aflevering van Joep Deudekom van Niet Uit Het Raam vind je hier

De aflevering van Hans Dorrestijn vind je hier

De aflevering van Theo Maassen vind je hier

De aflevering van Brigitte Kaandorp vind je hier

Meer over Harrie vind je hier

Bio
Harrie Jekkers, geboren in de opbouwjaren van 1950 in de Haagse Schilderswijk en opgegroeid in de arbeidersklasse van Moerwijk, kent zowel hoogte- als dieptepunten in zijn veelzijdige carrière als artiest. De linkse cabaretier en zanger komt voor het eerst in de schijnwerpers met het succesvolle Klein Orkest, waarmee hij al snel vier hits scoort. Het blijkt slechts het begin van zijn succesverhaal.

Jekkers’ overstap naar een solocarrière is eveneens een triomf. Zijn eerste solovoorstelling, “Het gelijk van de koffietent”, is direct uitverkocht, en de satirische romans die hij samen met vriend Koos Meinderts schrijft, domineren wekenlang de bestsellerlijsten. Met Edison-winnende kinderplaten en bekroonde liedjes zoals “Terug bij af” en “Roltrap naar de maan” vestigt Jekkers zich als een veelzijdig artiest.

Na jaren van ongekend succes gooit Jekkers het roer om. Tussen 2001 en 2015 trekt hij zich terug naar Ibiza en laat het podium achter zich. Pas wanneer zijn oude vriend Jeroen van Merwijk hem overhaalt om samen een grote theatertour te doen, keert Jekkers na veertien jaar terug op de bühne. Het publiek ontvangt hem met open armen, en opnieuw blijkt zijn aantrekkingskracht als artiest onverminderd.

Jekkers, altijd bescheiden over zijn succes, wijt het aan het sterke materiaal dat hij in handen heeft, waaronder de 36 tijdloze liedjes van Klein Orkest. Zijn vermogen om een leuk verhaal te vertellen en zijn vrienden, zoals tekstschrijver Koos Meinderts en impresario Tineke Huydts, dragen ook bij aan zijn blijvende populariteit.

In Elektra Podcast vertelt Harrie Jekkers over zijn slechtste shows.

Doneren?

Vind je Elektra leuk, steun dan de podcast en doneer een paar euro via Steun Elektra. Doe een kleine maandelijkse donatie voor extra afleveringen en leuke extra’s. Blijf op de hoogte van Elektra Podcast en Wouter Monden, meld je aan voor de nieuwsbrief.

Doneer

Luister ook naar:

Open Mic 2023 Deel 1

Open Mic 2023 Deel 1

In deze Open Mic Deel 1 hoor je comedians die nog niet zo lang bezig zijn en zich dus niet de luxe kunnen veroorloven om heel kritisch te zijn op de omstandigheden waaronder ze spelen. Dit is de line-up van deze aflevering. De tijden zijn bij benadering omdat er nog boodschappen voor of tussen komen. […]

Fee Oomes en Beer van Tilburg

Nou. Succes. Met alles.

Fee Oomes en Beer van Tilburg over hun slechtste shows, over spelen voor een warme maaltijd, kapot gaan voor oudere vrouwen en nog heel veel meer. Fee en Beer volgen allebei de opleiding tot cabaretier aan de Koningstheater academie, de KTA, in Den Bosch. In tegenstelling tot andere gasten staan zij dus nog helemaal aan […]

Marlon Kicken

Hij heeft me alleen doodsbedreigingen gestuurd

Marlon Kicken over zijn slechtste shows, over een feest dat geen feest was, racisme in het tonpraten, spelen op Curaçao, p0rno bij de overburen en nog heel veel meer. Deze aflevering is ruim twee uur lang en zit barstenvol geweldige verhalen van optredens van Marlon en van Marlon en host Wouter samen. De audiokwaliteit is […]