Frank van Pamelen

Ik wilde mensen uitschelden!

Luister deze aflevering op:

Deel deze aflevering op:

Frank van Pamelen in Elektra Podcast

Frank van Pamelen

Frank van Pamelen over zijn slechtste shows, een bloedende vinger gebruiken alsof het erbij hoort, een herenzitting vol dronken mannen, optreden met Maarten van Roozendaal in een kantine met 25 man en nog veel meer.

En wat gebeurde er op de avond dat Pim Fortuyn werd vermoord waardoor Frank mensen tegen zijn gewoonte in uit wilde schelden?

De aflevering met Jan J. Pieterse vind je hier

De aflevering met Joep van Deudekom van Niet Uit Het Raam vind je hier

Meer over Frank vind je hier

Bio
Frank van Pamelen werd op 17 juni 1965 geboren in Terneuzen, studeerde Letteren aan de Katholieke Universiteit Brabant en is schrijver, dichter en kleinkunstenaar. Hij is getrouwd, heeft twee dochters en woont in Tilburg.

Hij schrijft cabaretpogramma’s, musicals, jeugdboeken, kinderliedjes, columns, thrillers, gedichten en teksten voor radio en televisie.

Zijn werk was te horen en te lezen bij o.a. De Tweede Ronde, Trouw, Ook Dat Nog (KRO), VOF de Kunst, Vroege Vogels (VARA), NRC Next, Theater van het Sentiment (KRO), Dit is de Dag (EO), Cappuccino (NCRV) en De Taalstaat (KRO-NCRV). Op dit moment is hij o.m. columnist op NPO Radio 1 (Taalteam Spraakmakers, KRO-NCRV, vrijdagmorgen) en bij Brabants Dagblad (elke zaterdag).

Zijn boeken verschijnen bij Ambo|Anthos (literaire thrillers), Zwijsen en Leopold (jeugdboeken) en Nijgh & Van Ditmar (light verse).

Frank van Pamelen won de Publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival (1995), de Zilveren Reissmicrofoon met het radioteam van KRO’s Theater van het Sentiment (2001), de Kees Stipprijs voor zijn lightverse-oeuvre (2005) en de Tilburg Trofee voor verdiensten in zijn woonplaats (2013).

In Elektra Podcast vertelt Frank van Pamelen over zijn slechtste shows.

Doneren?

Vind je Elektra leuk, steun dan de podcast en doneer een paar euro via Steun Elektra. Doe een kleine maandelijkse donatie voor extra afleveringen en leuke extra’s. Blijf op de hoogte van Elektra Podcast en Wouter Monden, meld je aan voor de nieuwsbrief.

Doneer

Luister ook naar:

Pieter Bouwman

De sfeer werd écht grimmig

Pieter over je eigen emmertje meenemen naar optredens, een boze menigte in Hilversum, kwetsbaar zijn op een podium en zijn versie van het legendarische Harry Coninck-verhaal dat je al eerder hoorde bij Raoul Heertje en Owen Schumacher. Pieters boek ‘Het ergste moet nog komen’ bestel je hier via mijn favoriete boekhandel.

Peter Pannekoek

Ik moest spelen voor nazi's

Peter over spelen in Nigeria, zijn allereerste optreden van 30 pijnlijke minuten lang, een collega een dubieuze sticker op zijn rug plakken tijdens een show en nog veel meer. Meer over Peter vind je hier De aflevering met Jan Jaap van der Wal vind je hier De aflevering met Howard Komproe vind je hier

Arjen Lubach

Vuile linkse rat!

Arjen vertelt over improvisatietheater tijdens een enorm bedrijfsdiner, spelen op een kermis, voorlezen voor een nagenoeg lege boekhandel, gelovigen die weglopen tijdens de show en op basis van één hit twintig minuten optreden in een discotheek.