Beth & Flo

Ik zag tranen over haar wangen lopen

Luister deze aflevering op:

Deel deze aflevering op:

Beth en Flo in Elektra Podcast

Beth & Flo

Beth & Flo over hun slechtste optredens, spelen voor rijke liefhebbers van klassieke muziek, op de TT in Assen en nog heel veel meer.

Meer over Beth en Flo vind je hier

Bio
Beth & Flo, bestaande uit Elsbet Remijn en Claudette Verhulst, zijn klassieke pianisten die bekendstaan om hun energieke optredens en verrassende mix van klassieke muziek en cabaret. Ze hebben beiden hun Masterdiploma klassiek piano behaald aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. In 2020 bereikten ze de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival, waar ze werden geprezen als een veelbelovend cabaretduo dat klassieke muziek op knappe wijze combineert met prachtige scènes.

Hun cabaretvoorstelling “Niet wat je denkt”, een absurdistisch programma vol klassieke werken, werd in het seizoen 2021-2022 in theaters door heel Nederland opgevoerd en kreeg positieve reacties. In het daaropvolgende seizoen 2022-2023 werd de voorstelling opnieuw opgevoerd. Vanaf september 2023 zullen ze hun tweede cabaretprogramma genaamd “Ander Onderwerp” opvoeren.

Naast hun theaterwerk hebben Beth & Flo ook andere projecten ondernomen. Ze hebben een album genaamd “Het derde Vleugeltje Klassiek” uitgebracht met werken van componist Oliver Davis, de Rhapsody in Blue van Gershwin en nieuwe liedjes van henzelf. Ze kregen ook de kans om een theaterfilm genaamd “Beth & Flo: Concert in uitvoering” te maken, waarin ze de kijkers meenemen in hun unieke mix van klassiek en cabaret. Daarnaast reisden ze naar Londen om met het Royal Philharmonic Orchestra nieuwe werken van Oliver Davis op te nemen, wat resulteert in een album dat uitkomt in oktober 2023.

Beth & Flo hebben opgetreden op diverse locaties in Nederland, waaronder Het Concertgebouw Amsterdam, Muziekgebouw Eindhoven en De Oosterpoort Groningen. Ze hebben ook internationale optredens gehad in het Verenigd Koninkrijk, New York en Sicilië, waar ze werden onderscheiden als “Most Distinguished Musicians” tijdens hun deelname aan het IBLA Grand Prize-concours. Ze hebben samengewerkt met verschillende regisseurs en hebben ook concertprogramma’s ontwikkeld die de grenzen van het traditionele klassieke concert verleggen.

Beth & Flo hebben opnames uitgebracht onder de naam “Een Vleugeltje Klassiek” en zijn op tv en radio te horen geweest. Ze hebben deelgenomen aan verschillende concoursen en hebben masterclasses gevolgd bij gerenommeerde pianisten.

In Elektra Podcast vertellen Beth & Flo over hun slechtste optredens.

Doneren?

Vind je Elektra leuk, steun dan de podcast en doneer een paar euro via Steun Elektra. Doe een kleine maandelijkse donatie voor extra afleveringen en leuke extra’s. Blijf op de hoogte van Elektra Podcast en Wouter Monden, meld je aan voor de nieuwsbrief.

Doneer

Luister ook naar:

Anne Neuteboom

Ik word neergestoken in een hoek van de foyer

Anne Neuteboom over haar slechtste shows zoals over spelen voor een terras vol etende mensen, een freaky fan die al haar flyers heeft, creepy vrijwilligers die geen vrijwilliger zijn en nog heel veel meer. Meer over Anne vind je hier Daar kan je ook haar truien en andere kleding kopen. De aflevering waarin Andries Tunru […]

Janneke Rinzema

Allemaal aan de M, wel heel lief

Janneke Rinzema, de helft van Matroesjka, vertelt over het Tros Muziekfeest in Italië, dubieuze boekingen in studentenkamers, benauwde momenten op de Zwarte Cross en optreden in een bejaardencomplex.

Ramon Chatrer

Mag mijn fles Bacardi mee naar binnen?

Ramon Chatrer over zijn slechtste shows, over een kale gast met tattoos in zijn gezicht die in de zaal zijn broek uittrok, een black-out tijdens zijn afstudeervoorstelling en nog heel veel meer. Meer over Ramon vind je hier Bio volgens zijn impresariaatRamon Chatrer is cabaretier en zanger. In 2020 won hij de Jury,- Publieks,- en Persoonlijkheidsprijs […]