Beth & Flo

Ik zag tranen over haar wangen lopen

Luister deze aflevering op:

Deel deze aflevering op:

Beth en Flo in Elektra Podcast

Beth & Flo

Beth & Flo over hun slechtste optredens, spelen voor rijke liefhebbers van klassieke muziek, op de TT in Assen en nog heel veel meer.

Meer over Beth en Flo vind je hier

Bio
Beth & Flo, bestaande uit Elsbet Remijn en Claudette Verhulst, zijn klassieke pianisten die bekendstaan om hun energieke optredens en verrassende mix van klassieke muziek en cabaret. Ze hebben beiden hun Masterdiploma klassiek piano behaald aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. In 2020 bereikten ze de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival, waar ze werden geprezen als een veelbelovend cabaretduo dat klassieke muziek op knappe wijze combineert met prachtige scènes.

Hun cabaretvoorstelling “Niet wat je denkt”, een absurdistisch programma vol klassieke werken, werd in het seizoen 2021-2022 in theaters door heel Nederland opgevoerd en kreeg positieve reacties. In het daaropvolgende seizoen 2022-2023 werd de voorstelling opnieuw opgevoerd. Vanaf september 2023 zullen ze hun tweede cabaretprogramma genaamd “Ander Onderwerp” opvoeren.

Naast hun theaterwerk hebben Beth & Flo ook andere projecten ondernomen. Ze hebben een album genaamd “Het derde Vleugeltje Klassiek” uitgebracht met werken van componist Oliver Davis, de Rhapsody in Blue van Gershwin en nieuwe liedjes van henzelf. Ze kregen ook de kans om een theaterfilm genaamd “Beth & Flo: Concert in uitvoering” te maken, waarin ze de kijkers meenemen in hun unieke mix van klassiek en cabaret. Daarnaast reisden ze naar Londen om met het Royal Philharmonic Orchestra nieuwe werken van Oliver Davis op te nemen, wat resulteert in een album dat uitkomt in oktober 2023.

Beth & Flo hebben opgetreden op diverse locaties in Nederland, waaronder Het Concertgebouw Amsterdam, Muziekgebouw Eindhoven en De Oosterpoort Groningen. Ze hebben ook internationale optredens gehad in het Verenigd Koninkrijk, New York en Sicilië, waar ze werden onderscheiden als “Most Distinguished Musicians” tijdens hun deelname aan het IBLA Grand Prize-concours. Ze hebben samengewerkt met verschillende regisseurs en hebben ook concertprogramma’s ontwikkeld die de grenzen van het traditionele klassieke concert verleggen.

Beth & Flo hebben opnames uitgebracht onder de naam “Een Vleugeltje Klassiek” en zijn op tv en radio te horen geweest. Ze hebben deelgenomen aan verschillende concoursen en hebben masterclasses gevolgd bij gerenommeerde pianisten.

In Elektra Podcast vertellen Beth & Flo over hun slechtste optredens.

Doneren?

Vind je Elektra leuk, steun dan de podcast en doneer een paar euro via Steun Elektra. Doe een kleine maandelijkse donatie voor extra afleveringen en leuke extra’s. Blijf op de hoogte van Elektra Podcast en Wouter Monden, meld je aan voor de nieuwsbrief.

Doneer

Luister ook naar:

Michiel Eijsbouts

In het Duits getolkt

Michiel Eijsbouts over zijn slechtste shows, over getolkt worden in het Duits, prins Bernhard, zijn mislukte poging tot stand-up en nog heel veel meer. Michiel schrijft veel voor De Speld en doet ‘De Speld Live‘. Bij deze aflevering is een bonusaflevering voor de crewmembers waarin het o.a. over Donald Olie gaat. Crewmember worden? Kijk hier De […]

Steven Brunswijk

Beleefdheidslachjes

Steven Brunswijk over zijn slechtste shows, spelen voor stugge Friezen, een aanvaring met een collega en nog heel veel meer. Meer over Steven vind je hier BioSteven Brunswijk veroverde Nederland met zijn ongeëvenaarde taalgebruik en zijn onvervalste Tilburgse dialect. Zijn doorbraak begon met een spraakmakende video op de website van Dumpert, die al snel viraal […]

Karin Bloemen

Bedankt Freek, bedankt!

Karin vertelt over te laat wakker worden voor een show in Carré, een kleedster vergeten bij een tankstation, spelen voor voetballers die alleen maar naar Johan Cruijff luisteren, een man die stikt in zijn eigen angstaanjagende haka en veel, heel veel meer.