Berthold Gunster

Deel 1

Luister deze aflevering op:

Deel deze aflevering op:

Berthold Gunster in Elektra Podcast

Berthold Gunster

Berthold Gunster over zijn slechtste shows, over spelen voor doven en slechthorenden, onze gedeelde haat voor statafels en nog heel veel meer.

In dit eerste deel lopen we Bertholds slechtste shows af van 10 t/m 6. In deel twee gaan we van vijf naar zijn nummer 1.

Door een technische fout is de kwaliteit van de audio van nummer 10 en 9 iets minder. Vanaf nummer 8 is de kwaliteit weer helemaal op orde. Dat is ongeveer rond 20:00

Er is een bonusaflevering bij de afleveringen met Berthold, die staat vanaf 18 juli 2023 online. Crewmember worden doe je hier

Meer over Berthold en Omdenken vind je hier

Bio
Omdenken is opgericht in 2001 door Berthold Gunster, waarbij het begon met trainingen onder de naam de Ja-maar Show. Het gedachtegoed Omdenken wordt gezien als een manier van denken en doen, waarbij wordt gekeken naar de werkelijkheid zoals deze is en wordt onderzocht wat je daarmee kunt. Sinds 2001 geeft Berthold samen met zijn team shows, trainingen en workshops aan zowel particulieren als bedrijven over dit gedachtegoed.

Omdenken begint altijd bij een probleem, want zonder probleem is er geen omdenken. Het probleem wordt benaderd als een ruwe energie: frustratie die nog geen vorm heeft gevonden. Met de energie van het probleem wordt onderzocht welke nieuwe mogelijkheden er zijn om de stap te maken van ja-maar naar ja-en.

In 2005 vroeg A.W. Bruna Uitgevers om een boek te schrijven over het concept Omdenken. Hieruit ontstond de publicatie Ja-maar wat als alles lukt? In 2006 is dit boek genomineerd voor Managementboek van het jaar en sindsdien leidt omdenken trainers en acteurs op voor hun trainingen. Inmiddels zijn er al vele Omdenken boeken verschenen en heeft Omdenken zelfs een eigen podcast.

Berthold Gunster is geboren in 1959 in Apeldoorn en is de grondlegger van Omdenken. Hij ronde eerst het Gymnasium af en volgde later een opleiding aan de Akademie voor Expressie in Utrecht. Na het afronden van deze opleidingen werkte Berthold als regisseur en schrijver bij verschillende theatergezelschappen. Naast projecten in Nederland creëerde hij bijvoorbeeld Not Your Mama’s Bustour met daklozen in Chicago en Why Is Stas Addicted in Oekraïne.

Sinds 2001 geeft Berthold samen met zijn team van trainers en acteurs inspirerende seminars, shows, workshops en trainingen in binnen- en buirenland om mensen en organisaties te leren hoe ze in het leven kunnen staan op een ja-en-manier in plaats van een ja-maar-manier.

In Elektra Podcast vertelt Berthold Gunster over zijn slechtste shows.

Doneren?

Vind je Elektra leuk, steun dan de podcast en doneer een paar euro via Steun Elektra. Doe een kleine maandelijkse donatie voor extra afleveringen en leuke extra’s. Blijf op de hoogte van Elektra Podcast en Wouter Monden, meld je aan voor de nieuwsbrief.

Doneer

Luister ook naar:

Kees Torn

Zojuist is mijn carrière met één dieptepunt uitgebreid

Kees vertelt over niet mogen roken in je eigen rookcabine, in slaap vallen tijdens je eigen voorstelling, een vrouw die over haar nek ging en nog heel veel meer. Voor crewmembers is deel 2 van deze aflevering al te luisteren. Ben je geen crewmember, dan komt deel 2 op 30 november online. Kees Torn trok 20 jaar […]

Maartje en Kine

Hij had zijn overgeven béter kunnen timen.

Maartje en Kine vertellen hilarische verhalen over o.a. psycho Martha, optreden op een krokodillenfarm, een slecht uitgevoerde versie van een frans chanson voor een francofiele ambassadrice en hoe vervelend zieke mensen in de zaal zijn. 

Zwarte Cross

Zwarte Cross

Een bijzondere aflevering, opgenomen in de backstage van de Zwarte Cross 2023 met de comedians die speelden in De Schaterbar. Klik op hun namen om hun eigen eerdere afleveringen te luisteren. Arie Koomen Emiel van der Logt Klaas Prins Roel C. Verburg Teun van den Elzen Tom Sligting Vincent Geers Wilko Terwijn