Berthold Gunster

Deel 1

Luister deze aflevering op:

Deel deze aflevering op:

Berthold Gunster in Elektra Podcast

Berthold Gunster

Berthold Gunster over zijn slechtste shows, over spelen voor doven en slechthorenden, onze gedeelde haat voor statafels en nog heel veel meer.

In dit eerste deel lopen we Bertholds slechtste shows af van 10 t/m 6. In deel twee gaan we van vijf naar zijn nummer 1.

Door een technische fout is de kwaliteit van de audio van nummer 10 en 9 iets minder. Vanaf nummer 8 is de kwaliteit weer helemaal op orde. Dat is ongeveer rond 20:00

Er is een bonusaflevering bij de afleveringen met Berthold, die staat vanaf 18 juli 2023 online. Crewmember worden doe je hier

Meer over Berthold en Omdenken vind je hier

Bio
Omdenken is opgericht in 2001 door Berthold Gunster, waarbij het begon met trainingen onder de naam de Ja-maar Show. Het gedachtegoed Omdenken wordt gezien als een manier van denken en doen, waarbij wordt gekeken naar de werkelijkheid zoals deze is en wordt onderzocht wat je daarmee kunt. Sinds 2001 geeft Berthold samen met zijn team shows, trainingen en workshops aan zowel particulieren als bedrijven over dit gedachtegoed.

Omdenken begint altijd bij een probleem, want zonder probleem is er geen omdenken. Het probleem wordt benaderd als een ruwe energie: frustratie die nog geen vorm heeft gevonden. Met de energie van het probleem wordt onderzocht welke nieuwe mogelijkheden er zijn om de stap te maken van ja-maar naar ja-en.

In 2005 vroeg A.W. Bruna Uitgevers om een boek te schrijven over het concept Omdenken. Hieruit ontstond de publicatie Ja-maar wat als alles lukt? In 2006 is dit boek genomineerd voor Managementboek van het jaar en sindsdien leidt omdenken trainers en acteurs op voor hun trainingen. Inmiddels zijn er al vele Omdenken boeken verschenen en heeft Omdenken zelfs een eigen podcast.

Berthold Gunster is geboren in 1959 in Apeldoorn en is de grondlegger van Omdenken. Hij ronde eerst het Gymnasium af en volgde later een opleiding aan de Akademie voor Expressie in Utrecht. Na het afronden van deze opleidingen werkte Berthold als regisseur en schrijver bij verschillende theatergezelschappen. Naast projecten in Nederland creëerde hij bijvoorbeeld Not Your Mama’s Bustour met daklozen in Chicago en Why Is Stas Addicted in Oekraïne.

Sinds 2001 geeft Berthold samen met zijn team van trainers en acteurs inspirerende seminars, shows, workshops en trainingen in binnen- en buirenland om mensen en organisaties te leren hoe ze in het leven kunnen staan op een ja-en-manier in plaats van een ja-maar-manier.

In Elektra Podcast vertelt Berthold Gunster over zijn slechtste shows.

Doneren?

Vind je Elektra leuk, steun dan de podcast en doneer een paar euro via Steun Elektra. Doe een kleine maandelijkse donatie voor extra afleveringen en leuke extra’s. Blijf op de hoogte van Elektra Podcast en Wouter Monden, meld je aan voor de nieuwsbrief.

Doneer

Luister ook naar:

Bas Birker

Iedereen kent tandenloze Tina!

Bas vertelt over zijn ervaringen met jongerencentrum Elektra, een bedrijfsoptreden in een veilinghal en hij geeft een top 3 van zijn meest memorabele rampzalige optredens. Hij vertelt ook nog hoe je een comedyshow kerstiger kunt maken, zelfs als je denkt dat niemand je hoort.

Thijs Kemperink

Dan mag jij daarna je kunstje doen

Thijs vertelt over gevraagd om te komen spelen verkleed als clown, de Zwarte Cross, een tour langs terrassen en natuurlijk over die keer dat de vrouw die het evenement organiseerde zijn microfoon afpakte om het buffet te openen.

Jasper Posson

Een speciaal soort marteling

Jasper Posson over zijn slechtste shows, over optreden voor baardagamen, de pijn van kroegoptredens, meeuwen en nog heel veel meer. De aflevering met Bas Birker vind je hier De aflevering met Philippe Geubels vind je hier Meer over Jasper vind je hier BioDeze Antwerpenaar won in 2017 de Lunatic Comedy Award, was in 2018 finalist van Humo’s Comedy […]