Arnout van den Bossche

Allemaal babes én Arnout van den Bossche

Luister deze aflevering op:

Deel deze aflevering op:

Arnout van den Bossche met het Elektra Podcast logo

Arnout van den Bossche

Arnout van den Bossche over zijn slechtste shows, over spelen in Polen, optreden voor bedrijven, jongleren, Hollandse ‘gastvrijheid’ en nog heel veel meer.

De aflevering met Nigel Williams vind je hier

Meer over Arnout vind je hier

Biografie
Arnout Van den Bossche, een man met een onopvallende verschijning, gaat schuil achter zijn eenvoudige kostuum, zakelijke bril en kort geknipt kapsel. Men zou hem eerder aanzien voor een werknemer op weg naar een groot betonnen gebouw dan voor een comedian. Maar deze ogenschijnlijk gewone man heeft een buitengewoon verhaal te vertellen.

Jarenlang was Van den Bossche een succesvolle ingenieur bij gerenommeerde bedrijven als Siemens en Proximus/Belgacom. Hij bekleedde talloze onuitspreekbare functies en had een carrière in het bedrijfsleven die velen zouden benijden. Echter, in 2009 veranderde zijn leven drastisch toen hij de prestigieuze Humo’s Comedy Cup won. Dit betekende het keerpunt. Van den Bossche koos ervoor om zijn ingenieurspet aan de wilgen te hangen en zich volledig te wijden aan de wereld van comedy.

Zijn eerste zaalshow, ‘De Relatiefluisteraar’, werd een doorslaand succes en bracht hem naar podia in heel Vlaanderen en Nederland. Hij slaagde erin om de absurde kanten van het bedrijfsleven te vangen, zoals eindeloze e-mails naast je collega sturen en het bureaucratisch gedoe rondom falende printers. Zijn tweede show, ‘Burn-out voor Beginners’, haalde inspiratie uit zijn eigen ervaringen en behandelde het thema van werkgerelateerde burn-outs. Dit thema raakte een gevoelige snaar en de show werd een triomf, met talloze optredens in theaters en zelfs uitverkochte shows in de Lotto Arena.

Het verhaal van Arnout Van den Bossche gaat verder met de opkomst van zijn Franstalige alter ego, Arnaud Dubois (ook bekend als Olivier Vanhuysse). Arnaud speelt “Burn-out pour les Débutants”, de Franstalige versie van Arnouts succesvolle show. Samen vormen Arnout en Arnaud een dynamisch duo dat zowel in het Nederlands als het Frans optreedt, waarbij ze afwisselend fragmenten uitvoeren en interacties met het publiek aangaan.

Van onopvallende ingenieur tot senior executive comedian, Arnout Van den Bossche heeft bewezen dat de weg naar succes vol verrassingen en onverwachte wendingen kan zitten. Met zijn scherpe observaties en humoristische kijk op het bedrijfsleven heeft hij niet alleen het podium veroverd, maar ook het hart van zijn publiek. Zijn verhaal is een inspiratie voor iedereen die durft te dromen en de moed heeft om een nieuwe richting in te slaan.

In Elektra Podcast vertelt Arnout van den Bossche over zijn slechtste shows.

Doneren?

Vind je Elektra leuk, steun dan de podcast en doneer een paar euro via Steun Elektra. Doe een kleine maandelijkse donatie voor extra afleveringen en leuke extra’s. Blijf op de hoogte van Elektra Podcast en Wouter Monden, meld je aan voor de nieuwsbrief.

Doneer

Luister ook naar:

Oldenhermanns

Ze zaten te tongen

OldenHermanns over hun slechtste shows. Lize van Olden en Anna Hermanns vertellen over omkleden met een lijkenkoeler in de kamer, boze boomers en nog veel meer. Meer over OldenHermanns vind je hier De aflevering met Eric Koller vind je hier Bio volgens Oldenhermanns.comOLDENHERMANNS bestaat uit Lize van Olden en Anna Hermanns. Ze leerden elkaar kennen op de […]

Philippe Geubels

Wie zijn man leeft er nog?

Philippe over altijd willen weten waar het toilet is, een show die alsmaar korter werd, spelen op een jaarmarkt en hartaanvallen in de zaal.

Grof Geschud

Die waren poepeloerezat!

Grof Geschud over hun slechtste shows, over spelen in een huiskamer vol dronken familieleden, in racistische kroegen, in het donker en nog heel veel meer. De aflevering met Rene van Meurs vind je hier Meer over Grof Geschud lees je hier Bio Grof Geschud, een Vlaams-Nederlands cabaretduo, leerde elkaar in 2014 kennen op de Koningstheateracademie in ‘s […]